Vito

11 Sty 2012, 15:36

a inne samochody tego typu? byle nie francuzy.
Może taki fiat?
[link do Otomoto wygasł]
ziom1993
Początkujący

Miejscowość: D-ca

11 Sty 2012, 17:19

Dobra propozycja :) jak jest zadbany to lata :D
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

11 Sty 2012, 17:34

co do t4 to również polecam(jest u mnie 1 ;) )samochód wręcz pancerny,wykręci ogromne przebiegi,bardzo udany

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

11 Sty 2012, 17:52

Ja już niewiem co Ty chcesz,najpierw piszesz że minimum 3miejsca a teraz mamy vany 2osobowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sty 2012, 20:10

No tak. Bo lepszy by był 3 osobowy ale ten 2 osobowy jest bardzo blisko. Co o nim sądzicie?
ziom1993
Początkujący

11 Sty 2012, 20:29

Że ten Fiat Doblo tak?Jak tak to jakbyś go oglądał to sprawdz dokładnie podłoge bo jak patrze na drugie zdjęcie to wydaje mi się jakby progi pomału rdza wcinała.
Środek auta troche usyfiony ale wkońcu to norma w dostawczakach.
No i przede wszystkim kupując dostawczaka/vana musisz liczyć sie z tym że te auta w większości przypadków będą już zmęczone życiem i zadbane raczej nie będą.
Może coś takiego Ci jeszcze podejdzie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] znajomy ma takie od nowości u siebie w firmie i mówi że na ogół nie sprawia problemów.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...

12 Sty 2012, 10:33

W zasadzie to DOBLO jest wysokim kombi :? Ktoś wspomniał o HYUNDAIu H1 fajne auto, jeżdziłem, serwisowałem wiele sztuk. Bardzo udane auto :D
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

12 Sty 2012, 13:42

co do doblo to znajomy ma takiego w restauracji od nowosci bodajze 2004 rok i auto mialo juz robione 2razy skrzynie wymieniana , zawieszenie rozsypalo sie w drobny mak i silnik bral jakies 3l oleju na 10tys km :) wiec doblo nie polecam za to w tej samej nawet tansze mozesz znalezc kangoo mam i polecam ale tylko z silnikiem 1.9d lub benzynkiama , mozesz popatrzeb na opla combo do 14tys cos znajdziesz
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

12 Sty 2012, 16:11

Jak patrzysz już na takie małe furgonki to dorzucę od siebie Partnera. Osobiście niedawno zakupiłem takiego z 2007 roku z salonu , ktos zostawił w rozliczeniu. silnik 1.4 benzynka pali niewiele, przebieg niewielki, dośc młody i kosztował tylko 12.5 tyś
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

12 Sty 2012, 17:36

ogólnie doblo sie fajnie jeździ nany takiego w firmie jako auto rezerwowe rocznik 2001 , po naklejkach widać ze jeździł w flocie po tem w firmie budowlanej u nas jest na ostatnich nogach (wywmieniono już silnik bo padł za 1,5 tyś z robocizną) teraz skrzynia się zacina (kłopoty ze wstecznym) ale ogólnie jest w nim ciszej niż fordzie connect ,przypuszczam jak by nie był po takich przejściach to była by dobra opcja
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

13 Sty 2012, 19:07

[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Co sądzicie o tych ofertach?? Która wydaje się najlepsza i co ewentualnie sprawdzać w poszczególnych samochodach??
ziom1993
Początkujący

13 Sty 2012, 21:46

Na zdjęciach najlepiej wygląda Pierwsze kangoo, to sprowadzone. Ale przebieg na bank skecony najmniej 100k
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

13 Sty 2012, 21:49

Moim zdaniem to Combo wygląda najlepiej [link do Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Sty 2012, 22:15

a na co zwrócić uwagę przy sprawdzaniu ich?
jaka w nich awaryjność?
Może i kręcony ale czy na pewno? mam passata b4 kombi z 96r i na dzień dzisiejszy przebieg nieco ponad 200k, kręcony nie był, bo ojciec ma go już z 10 lat sprowadzony z niemiec.

Dziś byłem oglądnąć fiata doblo
http://autodostawcze.pl/index.php?optio ... 5&Itemid=0
aktualne informacje o nim
Fiat Doblo
rok 2003
1,9D
przebieg 233tys
poduszka pow, wsp kierownicy
cena 9.800 +VAT
Po oglądnięciu go zauważyłem że maska do malowania rdza ją bierze,rdza na zawiasach od tylnych drzwi, inne części dobre 0 rdzy.
Co w nim sprawdzić przed ew. zakupem.
I pytanie jeszcze jedno cena + VAT to cena + 23% tak? :)
ziom1993
Początkujący