Voldzwagen Passat b5 - Jakie opony?

20 Kwi 2010, 14:57

Witam wszystkich!

Otóż to pierwsze przepraszam jeżeli pisze w nie tym dziale ale jestem jak tutaj nowy wiec jeżeli to nie ten dział to proszę moderatora o przeniesienie.

Mam jestem trochę zakłopotany gdyż nie mam pojęcia jakie opony kupić do mojego samochodu Voldzwagen Passat b5 kombi, zależy mi wiadomo na letnich i nowych cena za sztukę max 230zl, felgi jakie mam to 15'. proszę o wyrozumiałość gdyż nie jestem znawca samochodów wiec dlatego zgłaszam się do was o pomoc. z góry dziękuje za wszelkie informacje.
dryzd
Nowicjusz

Miejscowość: Łęczna

20 Kwi 2010, 15:05

A na jakich oponach auto obecnie stoi??To przecież takie same możesz kupić.Ale Passat B5 zazwyczaj ma opony 195/65/15.Tutaj masz przykładowe oferty:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Kwi 2010, 15:09

jak kupiłem ten samochód w lecie to były na 205/60/15. to duża różnica jeżdżąc z 195/65R15? a aktualnie mam zimówki Klebera 195/65/15.
dryzd
Nowicjusz

Miejscowość: Łęczna

20 Kwi 2010, 19:33

Opony większe o rozmiar czy dwa w niczym nie przeszkadzają ale wiadomo zawsze auto troche więcej paliwa wtedy spali (ale to są nie duże ilości),myśle że spokojnie mógłbyś zalozyc takie jakie były czyli 205/60/15.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - model koncepcyjny
    Skoda Vision RS to wyraz wizji przyszłych samochodów kompaktowych marki, utrzymanych w sportowym duchu RS. Ten dynamiczny model swoją światową premierę będzie mieć podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego w Paryżu. ...
    Koenigsegg Agera RS - wyjątkowy samochód
    Koenigsegg Agera RS to wyjątkowy samochód produkowany przez szwedzką markę Koenigsegg. Jest to jednen z najszybszych samochodów na świecie, zaprojektowany z myślą o oferowaniu niezapomnianych wrażeń z jazdy. ...