Volkswagen golf 3- problem z obrotami

07 Sty 2010, 22:01

Mam mały problem a mianowicie dotyczy tego, że czasami zawieszają misię obroty i są czasem bardzo wysokie mam pytanie co to moze być. Napewno silniczek krokowy jest dobry bo ostatnio zmieniałem no chyba, że bo ostatnio przekręciłem troche ta śrubkę co dochodzi do silniczka krokowego i może coś się zmieniło w ustawieniach jakby ktoś wiedział to proszę o pomoc.
krzys23
Nowicjusz

• 07 Sty 2010, 23:54

Miałem to samo. Wymiana czujnika temperatury wody pomogła. koszt 20pln. sam wymienisz bo jes to na krućcu. wystarczy wyjąć zawleczke wymienić czujnik na nowy i spowrotem zawleczka. PAMIĘTAJ! rób to na zimnym silniku.

PS. Ważne!! Czujnik musi być dobrze dobrany do silnika. kod silnika powinieneś mieć na obudowie rozrządu. Trzy litery. ABS, ADZ, ABY ..............

daj znać czy pomogło
    pozdrawiam
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

08 Sty 2010, 20:23

sprawdz styki sondy.
    prazio
    Nowicjusz

Miejscowość: Stocin

08 Sty 2010, 22:44

A ten silniczek krokowy to powinien się wysuwać jak przekreci się stacyjkę?

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 21:47 ]
    U mnie sonda nie jest podłączona wogóle
    krzys23
    Nowicjusz

08 Sty 2010, 23:10

i tak i nie. to zalezy w jakim polozeniu zostal. odlacz silniczek od zasilania wlacz zaplon, nastepnie wlacz silniczek i zobaczysz czy dziala. pewnie dziala, ale nie stwierdzisz czy dobrze.
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

12 Sty 2010, 13:53

Witam mam problem z obrotomirzem jak auto jest zimne dzialja dobrze a na rozgrzanym przerywa szarpie a liczniki wogule niedziałaja moze mi ktos pomoze
    Basienka
    basienka
    Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Rozgrzany asfalt może być niebezpieczny!
      Letnie upały są nie tylko uciążliwe dla kierowców z powodu wysokich temperatur w kabinie, nagrzewających się plastików oraz towarzyszącego uczucia rozdrażnienia i zmęczenia, ale także ze względu na stan nawierzchni, ...

12 Sty 2010, 14:27

Stawiam na mechaniczne uszkodzenie któregoś z obracających się z linką metalowego elementu.Możliwe,że to sama linka ledwie co chwyta obracający się mechanizm w liczniku.
    Proponuję to rozłożyc i zobaczyc co tam się wyrobiło albo zużyło...
    :smile:
    Warto jednak przed tym rozkręcaniem oglądnąc drugi koniec linki i tamten mechanizm (pewnie przy skrzyni)...
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

12 Sty 2010, 20:08

Rozkrecilam licznik i tam nie ma zadnych linek tylko jedna kostka.Konkretnie problem polega na tym ze jak z rana zimnego zapalam i jade to wszystko dziala problem pojawia sie dopiero jak zgasze motor i ponownie uruchomie nie dziala licznik wraz z obrotomierzem po wylaczeniu zaplonu wskazowka od licznika nie spada do samego zera,a gdy przekrece zaplon to slychac cos jakby cykalo w liczniku :cry:

[ Dodano: Czw Sty 14, 2010 08:22 ]
    Prosze o pomoc znajdzie sie ktos :sad:
    Basienka
    basienka
    Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza