Witam wszystkich 2 tygodnie temu kupiłem swojego Passata z 98 roku ,silnik jak w opisie . Samochód od początku dużo palił około 18l/100 km .W aucie jest jakas dziwna instalacja gazowa stefanelli ale odziwo chodzi bez zarzutów (jedynie
kontrolki ilosci gazu pokazuja zle i na butli w bagażniku strzałka jest ciągle na full) mimo to auto strasznie dużo pali . Pierwsze co musiałem zdobyć kabel do interfejsu ponieważ gazownicy w moim mieśćie takowego nie posiadali oraz oprogramowanie gdy juz je zdobyułem udałem sie do dobrego gazownika.Na wejśćiu okazało sie ze to sonda lambda wgl niedziała niechciala wgl sie podłączyć z komputerem oraz z wydechu wylatywaly czarne spaliny w efekcie auto zamulało.Wymieniliśmy sonde auto odrazu lepiej chodziło gazownik jeszcze wyregulował gaz auto przeszło wszystkie testy bez zarzutu spalanie też na liczniku pokazywało o wiele mniejsze wartośći gdy robilem test przy wolnej drodze w mieśćie schodziło do 10-11l/100 km . Problem jest taki że wszystko byłoby pięknie gdyby auto paliło mniej a dalej pali tyle samo !! Pomimo tego co pokazują liczniki i sonda jest wymieniona .. gazownik powiedział mi że on już nic mi nie doradzi wymiana reduktora ani filtrów nic nie da jego zdaniem ponieważ instalacja chodzi bez zarzutów dodam że jest to sekwencja wszystko sie przełącza jak należy . Wycieków też niema ponieważ byłoby czuć gaz a ja nic nie czuje . Prosze o Pomoc.