Witam . Bardzo proszę o pomoc. 4 miesiące temu kupiłam sobie new beetle silnik 1.9 tdi . 90 KM , rok 2002 . Mowili mi że bedzie palił max 6 litrów , a on mi pali ponad 8!! czy jest to normalne? wydeje mi się ze pali za dużo ? dlaczego tak moze być ? czy cos jest nie tak ? kupiłam go ponieważ mówili że bardzo malo pali , to jest mój pierwszy samochód , 4 miesiace temu odebralam prawo jazdy wiec nie jeżdże za szybko... to jest automat może dlatego więcej pali ? czy podgrzewane siedzenia tez dużo biorą ?? bardzo prosze o odpowiedź .
Każde urządzenie elektryczne zwiększa zużycie paliwa znikomo. Przypuszczam że w twoim przypadku problem może być jazda na krótkich odcinkach auto nie rozgrzewa się dobrze i przez to więcej pali. Dieselek taki jak posiadasz potrzebuje przy temp około 0 stopni prawie 10km żeby złapał odpowiednia temperaturę silnika
NApewno przekładnia automatyczna i jazda na krótkich odcinkach zwiększy spalanie. Zresztą wg użytkowników tych aut, pali ono koło 8l w mieście więc myślę, że musisz się przyzwyczaić do takiego wyniku.
NApewno przekładnia automatyczna i jazda na krótkich odcinkach zwiększy spalanie. Zresztą wg użytkowników tych aut, pali ono koło 8l w mieście więc myślę, że musisz się przyzwyczaić do takiego wyniku.
Monika wyobraż sobie,że mój samochód na trasie pali 8 L benzyny a w mieście?15 minimum! Przejedż 100 km z predkością do 100 km/h ,jeśli spali ci więcej jak te 6 litrów to coś nie jest tak!
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
KANGOO Z.E. - bardziej autonomiczne, szybsze i łatwiejsze w ładowaniu Nowe Kangoo Z.E. oferuje cztery główne innowacje: nowy akumulator trakcyjny, nowy silnik, nowy układ ładowania i pompę ciepła zintegrowaną z układem klimatyzacji. Dzięki tym innowacjom Nowe Kangoo Z.E. zapewnia największą ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.