Volvo V40 RESETACJA SERWISU PO WYMIANIE OLEJU

12 Kwi 2008, 18:41

WYMIENIŁEM OLEJ I NIE MAM POJĘCIA JAK ZRESETOWAĆ SERWIS OLEJU A W KSIĄŻCE KTÓRĄ POSIADAM NIE MA O TYM ANI SŁOWA A NIE CHCĘ JEŹDZIĆ PO WARSZTATACH I SERWISACH.
PS.
PROSZĘ O POMOC DZIĘKUJE Z GÓRY.
maro
mariusz753
Nowicjusz

Miejscowość: KĘTRZYN
  • 13 Kwi 2008, 11:38

Najlepiej wykasować testerem.Ale za to trzeba płacić...
    Żeby samemu wykasować są dwa sposoby - nie zawsze jeden z nich działa.
    Pierwszy sposób - gasimy auto i przekręcamy kluczyk w pozycję zapłonu, czyli tak, by wszystkie kontrolki się świeciły. Wciskamy przycisk od kasowania przebiegu dziennego i trzymamy ok. 15 sekund,do momentu, gdy kontrolka zaczyna migać i usłyszymy sygnał potwierdzający.W tym momencie puszczamy przycisk od kasowania przebiegu i lampka powinna zgasnąć.
    Drugi sposób - postępujemy podobnie jak przy metodzie pierwszej z tą tylko różnicą, że PRZED przekręceniem kluczyka w pozycję zapłonu wciskamy przycisk kasowania licznika przebiegu. Dalej postępujemy jak przy metodzie pierwszej.
    Jest jeszcze trzecia metoda - żeby pozbyć się świecenia tej wtrętnej lampki,poprostu wyciągamy z kontrolki żaróweczkę :)
    Po zgaszeniu lampki komputer zaczyna odmierzać kilometry do następnego przeglądu i musimy liczyć się z tym, że zapali się nam znowu w zależności od zaprogramowanych przeglądów okresowych.Oczywiście,jeżeli nie zastosujesz metody trzeciej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Kwi 2008, 23:04

DZIĘKI ALE NIE POMOGŁO ZOSTANIE MI TYLKO JECHAĆ SERISU ALBO WARSZTATU KTÓRY SIĘ TYM ZAJMUJE.
    DZIĘKI ZA POMOC...
    maro
    mariusz753
    Nowicjusz

Miejscowość: KĘTRZYN

13 Paź 2009, 21:52

Próbowałem metodą MotoAlbercik'a
    Udało mi się w końcu tak.
    1. Przycisnąć przycisk kasowania licznika
    2. Włączyć zapłon
    3. Po kilku, kilkunastu sekundach kontrolka zaczyna migać. W tym dokładnie momencie zapalić samochód. Kontrolka zgasła.
    lexar
    Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
      Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...
      Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
      Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...