VW Golf 1993 rok - 1,4 60 KM lub Berlingo 1,9 - co myslicie?

25 Sie 2012, 15:17

Cześć
[link do oferty na Allegro wygasł] Co myślicie? Jak w Golfach z miejscem z przodu dla kierowcy? Dużo? :)

Mam Chryslera Neona 2 litry i 133 KM z 1995 roku, trochę się boję przesiadki do 60 KM. Ale spalanie pewnie dużo mniejsze (mój Chrysler 12-13 l, w trasie 8).

Jakie uwagi do tego modelu? Aukcja pokazuje, że auto rzeczywiście doinwestowane. Ale za taką cenę...? Normalna cena za takie auto w miarę dobrym stanie technicznym?

Jedyna wątpliwość to przebieg - przy takim małym silniku to mimo wszystko spory przebieg (chociaż jeśli chodzi o wiek to nie dużo ;) ); jak te silniki wytrzymują?

Druga opcja:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tutaj przebieg 237 tysięcy.
Na plus: auto dużo młodsze, 1. właściciel, diesel (?), pewnie 240 tys. km. w tym aucie wypada lepiej, wygoda (!)
Na minus: większy silnik (większe opłaty i spalanie), diesel (?), cena

Generalnie trochę się obawiam w Citroenie tego, że było "męczone" (w końcu tu auto półdostawcze). No i właśnie: diesel to plus, czy minus? :))
Co mnie przyciąga? Przede wszystkim komfort jazdy, wygoda. Ale czy warto dopłacać 4 tysiące? Może jakas inna rozsądna propozycja w cenie do 6 tysięcy?

Pozdrawiam
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

25 Sie 2012, 16:41

Golf 1.4 za słaby silnik, 1.6 i 1.8 spalą bardzo podobnie jak ten 1.4.
łejn
Początkujący

Miejscowość: Lbn
Prawo jazdy: 06 01 2010
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...
    Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
    Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...