VW Golf II problem z wycieraczkami

06 Lut 2009, 18:45

mam problem z wycieraczkami. czy nie powinny byc tu dwa biegi wycieraczek? jak wlacze wycieraczki z przodu to wlacza mi sie tylnie i nie mozna jej wylaczyc. o co w tym chodzi. Prosze o pomoc z gory dziex
dar_iusz
Nowicjusz

• 07 Lut 2009, 17:16

Najprawdopodobniej po prostu siadł cały ten mechanizm (kostka) i trzeba go wymienić na nowy.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

07 Lut 2009, 19:42

Jeżeli tylna wycieraczka jest włączana tym samym włącznikiem co przednia,to najpierw sprwdz sam włącznik,czy nie ma na nim zwarcia.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

07 Lut 2009, 20:01

w tych wycieraczkach nie dziala pierwszy bieg tylko szybki. co moze z tym byc? to wyglada tak jakby nie bylo biego czasowego...
    dar_iusz
    Nowicjusz

07 Lut 2009, 22:28

Najprawdopodobniej nie działają styki ,dlatego nie masz pierwszego biegu,nie pamietam jak ten naped sie nazywa chyba tyrystorowy.Tyrystory regulują dopływ prądu,większy szybciej wycieraczki chodza,mniejszy wolniej.Moge sie mylić gdyz nie jestem elektromechanikiem .Miałem podobny problem tylko że z regulacją siły nawiewu ,zasada podobna.Wyrzuciłem ten suwak w mercedesie ,załozylem uzywkę dobra i dziala!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
      Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...