VW LT 35- Brak temperatury POMOCY

22 Lut 2010, 18:50

Witam
Posiadam LT-ka 35 2,5TDI 99 r.
Mam pewnien problem mianowicie nie dziala wskaznik temperatury wody powietrze w kabinie tez nie leci tak ciepłe jak kiedys choc leci czy jest wiec mozliwe ze to termostat skoro po przejechaniu 15 km zaczyna leciec letnie powietrze?? Bardzo prosze io o pomoc
Migacz
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

23 Lut 2010, 21:38

Być może termostat się zepsuł - jest cały czas otwarty. Sprawdź to. Mi po przejechani jakiś 5 kilometrów już zaczyna lecieć wyraźnie ciepłe powietrze.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Lut 2010, 22:49

Niestety ale po przjechaniu nawet 15km mam tylko letnie powietrze, nie leci tak ciepłe jak kiedys no i w dodatku w kabinie wskazowka na liczniku tez caly czas lezy w punkcie 0. Ostatnio wykrecilem termostat i posprawdzaniu wydaje sie byc ok. Czy jest moze jeszcze jakis dodatkowy termostat lub czujnik?
Migacz
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

23 Lut 2010, 23:42

albo brak płynu w układzie :mrgreen:
a tak na poważnie wymień termostat kosztuje grosze, tylko wymień na taki który włącza obieg przy wyższej temperaturze, termostat może działać ale włącza obieg na przykład przy 30-40stopniach, lub jest powieszony i puszcza płyn non stop, wtedy masz non stop niedogrzany silnik i nie ma prawa ciepłe powietrze lecieć
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Mar 2010, 01:10

można kartonem chłodnice zasłonić i zobaczyć czy temp rośnie
Michau777
Nowicjusz

Miejscowość: blisko wawy