Vw passat

07 Maj 2009, 10:19

Witam, zamierzam kupić samochód i chyba chciałbym vw passata. Zależy mi na tym żeby był on z serii b6 i miał mały przebieg i nieuszkodzony, bezwypadkowy itp itd.

W związku z tym mam kilka pytań:
1. czy pierwsze passaty z serii b6 (2005r) mogą być bardziej awaryjne niż np z roku 2006? Ponieważ słyszałem kilka takich opinii.

2. Znalazlem jedną ofertę, lecz cena w porównaniu do rocznika i przebiegu wydaje się podejrzanie mała. Czy jesteście ze zdjęć/opisu sprawdzić czy coś jest z nim nie tak?

[link do Onet wygasł]

3. wydaje mi się że najrozsądniejsze byłoby kupno passata z gwarancją, znacie może jakieś oferty (najlepiej nie jakoś strasznie daleko od Wielkopolski).

4. Czy znacie jakieś pewne źródło/stronę, gdzie mogę się rozejrzeć za vw?

5. A może jednak polecacie jakies inne, "rodzinne" auto?

Pozdrawiam.
onomatopej
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

07 Maj 2009, 19:13

Cena naprawdę niska, gdyby było w nim wszystko jak trzeba i taka cena to już dawno by nie stał na sprzedaż.
Moim zdaniem albo coś w nim jest uszkodzone albo to przekładka z Anglika albo jeszcze po dobrym dzwonie starannie wyprostowany.
stasiowski121

07 Maj 2009, 19:45

to jakas oferta wyjazdu po auto, daruj se to...
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Maj 2009, 14:50

Też mi się tak wydawało, dzieki za odpowiedź.

A zna może ktoś pewne, wiarygodne miejsce, gdzie można zakupić używany samochód? Najlepiej gdyby były z gwarancją. Istnieją takie miejsca :smile: ?
onomatopej
Nowicjusz

08 Maj 2009, 14:58

onomatopej napisał(a):Najlepiej gdyby były z gwarancją. Istnieją takie miejsca :smile: ?

Salon? :wink:
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

08 Maj 2009, 15:04

Salon? :wink:

No właśnie nie koniecznie salon poniewaz biorę pod uwagę względy finansowe, chcialbym kupic 2-4 letnie auto.

A co myślicie o VW Jetta ? Dobry model volkswagewna czy raczej nieudany (i co lepsze benzynowy czy diesel - chodzi glównie o wytrzymałość, pozniej o ekonomiczność)?
onomatopej
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak i gdzie kupić części do samochodu?
    Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...
    Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...

08 Maj 2009, 15:26

jetta to to samo co golf v, wiec raczej dobre auto :wink:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

09 Maj 2009, 09:53

zalerzy ile jezdzisz, i jak dlugo chcesz trzymac to auto, diesle VW to gorna polka, ale sie cenia
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

09 Maj 2009, 20:05

Pojeździłem troche po salonach i mam pytanko, czy samochód który stoi około roku w salonie (VW Passat Variant), czy to ma na niego negatywny wpływ?
onomatopej
Nowicjusz