WSZYSTKIE PŁYNY W SAMOCHODZIE

01 Lis 2010, 19:07

Witam, zarejestrowałam się na tym forum ze względu, że potrzebuję pomocy odnośnie auta a także dlatego, że w mojej rodzinie ( czyt. mama i tata ) nie mają prawa jazdy i za bardzo nie ma mi kto pomóc. Prawko zdane i tu się zaczynają schody. Jakie kupić aut, na co zwrócić uwagę, jak duże itd. Ale nie o to chciałam spytać. Jak wiadomo w każdym aucie trzeba dolewać płynu chłodzącego, hamulcowego itd. Oczywiście wiem jak to się wszystko wlewa. Ale chciałam zapytać z jakich firm polecacie kupić poszczególne płyny ? Bo w sklepach jest tego mnóstwo a nie chce się wpakować w jakieś beznadziejne gówn*o. Może to i głupie pytanie ale ktoś może mnie zrozumie gdy tak jak ja ma pierwszy raz styczność z autem.

Przepraszam, że tematu nie umieściłam w odpowiednim przedziale.

:wink:
Urszula__92
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

01 Lis 2010, 19:29

a są jakieś wypróbowane firmy ?
Urszula__92
Nowicjusz

01 Lis 2010, 22:17

Urszula__92 napisał(a):Ale chciałam zapytać z jakich firm polecacie kupić poszczególne płyny

Podstawa to musisz się dowiedzieć jakie stosował poprzedni właściciel auta - bo dzisiaj jest tyle typów i rodzajów różnych płynów ,że nie polecałbym tego mieszać.
Najlepiej stosuj takie płyny i oleje jakie zaleca producent auta.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

02 Lis 2010, 18:12

Ok, rozumiem. Jak coś to jeszcze będę pytać :)
Urszula__92
Nowicjusz

05 Lis 2010, 08:21

Napisz jakie to auto ,to się dowiesz co należy lać.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Lis 2010, 00:17

Najprawdopodobniej będzie to opel vectra.
Urszula__92
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy w kamuflażu rodzinnego sedana
    To jeden z najrzadziej spotykanych samochodów na świecie. Tak, chodzi o Corollę! A dokładnie o wyczynową Corollę TRD2000 z 1994 roku. Auto opracowała ekipa TRD (Toyota Racing Development), by uczcić starty Corolli ...

06 Lis 2010, 08:12

To gdy kupisz napiszesz: rocznik,silnik,skrzynia jaka, itd.Podamy ci najlepsze opcje,z których np.ja korzystam.Gdy będziesz w sklepie zauważysz,iż np.nie ma wielkiej różnicy w cenie między tym co najlepsze, a tym co jest przeciętne a nawet badziewne(chińskie wytwory).Są płyny chłodnicze,które wymieniasz co 2 lata, gdyż tracą swe właściwości antykorozyjne,są i takie ,które wytrzymują 5 lat ,bez limitu kilometrów a są tylko troszeczkę droższe,zysk oczywisty.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Lis 2010, 15:37

ok, to jak będzie pewne jakie będzie auto to napiszę i wtedy wysłucham Waszych opinii :)
Urszula__92
Nowicjusz