08 Lis 2009, 23:26
Hej, mam takie pytanie. Otóż wszędzie na necie krąży opinia, że w silnikach renault 1,5dCi, bardzo często padają wtryskiwacze. Często nawet po 30tys.km.
Ludzie obwiniają jakość polskiego paliwa, także tego "lepszego" typu verva.
Teraz moje pytanie. Czy ktoś kto posiada samochód z taką jednostką napędową miał z tym problemy? Troche nie uśmiecha mi się wydawać kilku tysięcy na taką wymianę zwłaszcza, że nie bardzo mam skąd taką kwotę wziąć. Wiem, że każdy egzemplarz jest inny i jednemu się psuje 3 razy do roku a drugiemu w ogóle, ale chciałbym poznać opinię innych.
Dodam tylko, że jeżdże Renault Thalią 1,5dCi, tankowanie zawsze na orlenie, o auto dbam- zawsze ma śwież olej, filtry itd. Właściwie to jestem pierwszym właścicielem(po rodzicach).Auto nigdy nie sprawiało problemów, no ale nigdy nie wiadomo.
Myślałem jeszcze ewentualnie nad zmianą auta na droższe typu Golf IV 1.9 TDI, Mondeo mkIII,Seata leona, VW Passata albo bóg wie czego jeszcze. Auto sprzedałbym jeszcze teraz, a kupił wiosną przyszłego roku(w rodzinie są jeszcze 3 auta więc jeździć by było czym) kiedy auta by trochę staniały. Co wy na to?
Ostatnio edytowany przez
crasher100, 21 Lis 2009, 14:22, edytowano w sumie 1 raz