WV Passat B5 pomoc przy kupnie

25 Kwi 2010, 20:37

Witam!
Zamierzam sobie kupić Passata B5 rocznik 01-03 proszę o opinie na co zwrócić uwagę przed zakupem, ile może kosztować przegląd na stacji diagnostycznej i czy warto tam jechać? prosił bym także o podanie wszystkich formalności które muszę załatwić po zakupie auta będzie to pierwsze auto i nie wiem co i gdzie załatwić z góry dziękuje za porady.

Pozdrawiam!
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

25 Kwi 2010, 22:06

100 zl i warto jechac a w zasadzie to koniecznie trzeba jechac szczegolnie z paskiem
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

25 Kwi 2010, 22:21

Jedź na stacje, drogo nie zapłacisz, powiedzą Ci co i jak, a tak poza tym to sprawdzaj to co przy zakupie każdego samochodu, czy wszystko spasowane, jak wnętrze wygląda itd.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

28 Kwi 2010, 16:17

może mi jeszcze ktoś powiedzieć co i gdzie muszę załatwiać żeby go później zarejestrować ubezpieczyć itp najlepiej z kosztami z góry dziękuje
matriks87
Początkujący

28 Kwi 2010, 17:01

Sprawdzenie samochodu w ASO kosztuje aktualnie ok 450zl i jest to cennik ktory obowiazuje w kazdym ASO VW
Moim zdaniem lepeij znalezc lepszy warsztat niezalezny bo o procawnikach ASO mam raczej amrne zdanie .
Co do oplat chlopie jakim cudem udalo ci sie zdac egzamin na prawo jazdy .
Nie potrafisz sobie sam tego znalezc w google czy musisz placic za google

Pierwszy wynik po wpisaniu oplaty rejestacyjne
http://www.wroclaw.pl/m3492/p5321.aspx
moj pies by sobie poradzil ale widac dla ludzi to jest nie do przejscia.
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

02 Maj 2010, 12:04

widocznie twój pies jest nawet mądrzejszy od ciebie jak nie potrafisz czytac ze zrozumieniem pytałem co i gdzie trzeba załatwic + opłaty a nie tylko opłaty
matriks87
Początkujący

02 Maj 2010, 12:45

matriks87 napisał(a):Zamierzam sobie kupić Passata B5 rocznik 01-03 proszę o opinie na co zwrócić uwagę przed zakupem,

Jezeli oczekujesz konkretnej odpowiedzi to najpierw Ty napisz konkretnie o co Ci
chodzi... :?: :?: Ja przeczytałem Twój post uwaznie i nie wiem czy to autko ma być
kupowane w kraju czy za granicą.. :?: :?:
matriks87 napisał(a): pytałem co i gdzie trzeba załatwic + opłaty a nie tylko opłaty

Od tego zalezy cała droga z zalatwieniem formalności jego rejestracji... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

02 Maj 2010, 18:13

tego jeszcze nie wiem chciałem sie dowiedzieć i o sprowadzanym i o tym kupionym w kraju, sory za mało sprecyzowany temat jak mozecie to opiszcie oba przypadki
matriks87
Początkujący