Wybóra auta

13 Lip 2011, 13:42

Witam planuję zakup auta za około do 22tyś. Naczytałem się bardzo duzo i im więcej tym gorzej. A mianowicie mam dylemat czy gaz czy diesel ( nie miałem jeszcze diesla-dla mnie minus ten klekot i drogie koszty napraw). Robie około 25tyś rocznie. Jeżdżę oplem vectra b na gaz. Proszę o poradę jaki samochód pomiędzy seat toledo II, ford mondeo, ford focus, mazda 6. A może wy mi coś poradzicie. Zależy mi na taniej eksploatacji. Mazda wyczytałem że blacha słaba, toledo że cieknie do wnętrza woda. Z góry dzięki
pawik22
Obserwowany

14 Lip 2011, 15:21

nie ma idealnych aut ,każdemu można jakaś łatkę przypiąć ,Mazda fakt ma z tym problem ale generalnie to nadkola gniją (nie we wszystkich) ,koszt zrobienia nie jest drogi i waha się od 300-600zł za jedno nadkole
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel Alpine
    Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...
    BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
    Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...