Zablokowane drzwi fiesta 92r

04 Mar 2013, 14:47

witam.
mam pytanie do posiadaczy forda fiesty 92r. wczoraj przypadkowo zablokowałam drzwi, w taki sposób że się nie otwierają. po prostu przestawiłam ten dzyndzel w zamku, który zamyka drzwi. wszystko byłoby ok ale nie mam kluczyków do drzwi. gdzieś przeczytałam że w starszych samochodach można tą przekładnie przełożyć śrubokretem. bardzo proszę o pomoc bo z otwartymi drzwiami od strony kierowcy nie mam nawet jak dojechać do mechanika.
mika12
Obserwowany

Auto: Ford Fiesta 92

04 Mar 2013, 16:03

Musisz zdjęć boczek z drzwi i zobaczyć co się stało.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

19 Mar 2013, 11:42

Witaj na forum. Tutaj mam podobne zdanie jak Przedmówca,czyli musisz zdjąć boczek z drzwi i zobaczyć co dokładnie się stało. Ewentualnie jeżeli nie potrafisz zrobić tego sam,to proponowałbym podjechać do warsztatu,nie jest przy tym dużo roboty.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

19 Mar 2013, 19:56

Wystarczy docisnąć ten "DZYNDZEL" i pociągnąć linke, gdyby sie zklinowało to odkręć zamek, torks 40 chyba.
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...
    [2018] Toyota RAV-4
    Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...