Zakup nawigacji

21 Gru 2008, 00:52

To pytanie wiele razy już padało na różnych forach ale zapytam jaką nawigacje najlepiej kupić.Czytam fora i im wiecej czytam tym mam wiekszy mętlik.Zalezy mi na dokładnych mapach chyba najlepsze sa Automapy,na multimedialności mi aż tak bardzo nie zależy bo posiadam laptopa i jak jade na dłużej to go zabierem ze soba.Rozwarzam zakup nawigacji7 calowej ale coraz bardziej skłaniam sie na mniejszą jakieś 5 lub 5,2 cali.
Prosze o jakieś wzkazówki i porady.
sati
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

21 Gru 2008, 14:37

A po co ci takie wielki ekran?3,2 w zupełności ci wystarczy.Im większy ekran,tym bardziej on przeszkadza podczas jazdy jak jest ciemno.Mimo,że nawigacje posiadają ściemnienie ekranu jak jest jest ciemno,ale jednak drażni to oczy.Na rynku najlepsza jest podobno AutoMapa,wersja 5.1.1.Nie zła jest też MapaMap.Możesz też zrobić tak,że kupujesz najtańszą nawigację(nawet tą z Biedronki za 180 zł) z obojętnie jaką mapą,odblokowujesz ją do poziomu palmtopa i wgrywasz mapę jaką chcesz.Oczywiście przed zakupem musisz sięupewnić,czy nie będzie problemu jej odblokować.Po odblokowaniu do Windows 5.0 możesz na niej oprócz wgrywania map przeglądać zdjęcia,słuchać muzyki,oglądać filmy itd.Po doblokowaniu jest to naprawdę mały komputerek.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    SKODA Octavia RS na Festiwalu Prędkości Goodwood
    Podczas Festiwalu Prędkości Goodwood 2013 SKODA po raz pierwszy zaprezentuje Nową Octavię RS. Nowa SKODA Octavia RS to sportowa i jednocześnie najszybsza seryjna wersja najważniejszego modelu marki. Samochód będzie ...