Zdzieranie starej foli przyciemniającej

22 Lip 2011, 18:43

Witam, kupiłem nie tak dawno Audi A3 8P, które miało już przyciemnione tylne szyby, bardzo mi się to podoba jednak są one bardzo nieudolnie przyciemnione (a niby Niemcy są tacy dokładni), ktoś nożykiem robił nacięcia na pęcherzach i bardzo porysował folię (są na niej x-sy od nożyka, tylna szyba jest oklejona trzema paskami, a łączenia nakładają się na siebie co bardzo widać i wygląda nieestetycznie, oprócz tego są bardzo porysowane. Chciałem zmienić te folie na nowe, jednak interesuje mnie opcja, aby zdjęciem zajęła się firma, która je będzie przyciemniała, czy jest taka możliwość, aby mi zdjęli starą folię? jeśli tak to ile to może kosztować ponieważ czytałem że jest z tym sporo gimnastyki??
Joint
Obserwowany

Auto: Audi A3 8P. 1.9TDI. 105KM

22 Lip 2011, 22:23

Kolego folie spokojnie możesz nawet sam zerwać bo odchodzi dość łatwo sam już nie raz widziałem jak ludzie zdzierali z przednich szyb na poboczu nawet w uwaga pirat było. Ale oczywiście jak chcesz to firma zrobi to za ciebie ale za ile to już pytaj owej firmy, nawiasem mówiąc to wątpię żeby niemiecki warsztat zrobił taką fuszerkę stawiam raczej, że ktoś sobie sam próbował przyciemnić i wyszło jak wyszło.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

23 Lip 2011, 17:01

Sama folia łatwo schodzi, ale niby z klejem jest większy problem, dlatego wolał bym aby zrobił to ktoś kto wie co robi, naczytałem się, że niektórzy jak ten klej czyścili to pociągali się do myśli aby kupić nowe szyby xD
Joint
Obserwowany

Auto: Audi A3 8P. 1.9TDI. 105KM

23 Lip 2011, 17:18

PrezesArtek napisał(a): nawiasem mówiąc to wątpię żeby niemiecki warsztat zrobił taką fuszerkę

Masz racę.Ja swoim wynalazkiem kulam się prawie 7 lat i tez kupiłem orginalnie oklejone e Niemczech.Zero zmian.....Musiał robic to jakis domorosły fachowiec... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Lip 2011, 07:39

Zdzieraj na mokro. Ciepła woda z płynem do mycia podłóg i folia ładnie zejdzie. Klej myjesz rozpuszczalnikiem/denaturatem (byle w rozsądnych ilościach), wietrzysz auto i jest OK.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Lip 2011, 15:21

zdzierasz normalnie potem rozpuszczalnik i zmywasz klej, zabawy na 15 minut :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)