Zmiana samochodu do max. 250tyś

14 Kwi 2017, 09:10

Witam
Tak jak w temacie poszukuje samochodu do max 250 tyś
Nie szukam nowych salonowych, bo już od dłuższego czasu przestałem się w nie bawić. Szukam czegoś mniej lub bardziej ekstrawaganckiego, czym bez problemu pojeżdżę kolejne lata.
Nie jestem typem, który lubi limuzyny, ale z drugiej strony podobają mi się moje zęby i nie chciałbym ich stracić przez twarde zawieszenie.
Aktualnie jeżdżę Maserati 4200GT, samochód w moich rękach od 5 lat i powoli przyszedł czas na zmianę.
Rozglądam się nad czymś pokroju wygodnego grand tourer, gdzie wygodnie, ale z polotem przejadę trasę.
Samochód będzie jako drugi, lecz nie będzie czekał tylko na wakacje czy weekendy żeby opuścić garaż.
Budżet w jakim chciałbym się zamknąć to max 250tyś zł.
Mieszkam w Pomorskim, ale wycieczka na drugi koniec kraju jeśli jest coś wartego uwagi nie będzie problemem.
Wielkość też ma znaczenie, bo przy moim 190cm nie zmieszczę się do Lotusa, a jednak wygoda jest najważniejsza.
Massaik
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Masetati 4200GT

14 Kwi 2017, 09:22

Na jakie samochody zwracać uwagę ? Może ktoś z was otworzy mi oczy na jakiś inny model, o którym wcześniej nigdy bym nie pomyślał i tego najbardziej potrzebuje. Do głowy najbardziej uderzył mi Continental GT, ale miałem okazję przejechać się R8 V8 z manualem, samochód fajny, tylko ten manual już nie dla mnie i niestety odpada.
Massaik
Nowicjusz

14 Kwi 2017, 09:35

Pogratulować budżetu :ok: Myślę, że będziesz musiał szukać porady na innym forum. Samochody, o których piszesz większość z nas widziała jedynie na plakatach. Stali bywalcy tego forum jeżdżą autami popularnych marek bądź kilkunastoletnimi premium i zwyczajnie niewiele wiemy o samochodach, które Cię interesują, poza tym, że są ładne i mają świetne osiągi :)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

14 Kwi 2017, 09:42

Szukam właśnie forum gdzie ktoś może mi podpowiedzieć co i jak, a osobiście nie znam żadnego forum specjalizującego się w takich autkach ;) Jeśli znasz jakieś to prosiłbym o podanie, a już z góry dziękuje :)
Massaik
Nowicjusz

14 Kwi 2017, 14:50

Ciekawą opcją może być infiniti q60. W budżecie masz też nowego lexa rx
Jeśli nie odpadają sedany:
s60 polestar
AR Giulia QV - pewnie trzeba trochę dorzucić
GTR > R8 (jeździłem obydwoma)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Kwi 2017, 15:18

No to temat do pkazania marzeń :D

Only Hellcat od Dodge'a ale droższy :(
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6,2l, a nie jakiś turbopierdy z EU

Jednak osobiście popędziłbym po Mustanga V8:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...
    Toyota AA 1936 rok
    Napędzana 3,4-litrowym silnikiem z 6 cylindrami Toyota AA była pierwszym samochodem tego producenta. Prototyp wybudowany w domowych warunkach został zaprezentowany podczas pokazów w Tokio. Razem z modelem AA premierę ...

14 Kwi 2017, 16:24

Może jakiś AM

albo

Fisker Karma
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :D
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

14 Kwi 2017, 18:08

Ja bym poszedł tak jak dzida mówi w Mustanga albo Dodga. Ja od siebie dodam jeszcze Camaro:
Takiego używanego Lesia:
Nissan GT-R
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

14 Kwi 2017, 22:40

Nadal zastanawia mnie, jak ktoś, kto ma egzotyczne auto i mnóstwo pieniędzy do wydania na kolejne auto, błądzi po jakiś forach :roll:
Chyba trzeba będzie napisać nowy przyklejony temat, bo społeczeństwo dorabia się na "dobrej" zmianie (no offense, bardzo się cieszę, że ktoś może pozwolić sobie na auto, na które zapewne nigdy nie będzie mnie stać).

Ja to widzę tak:
1. Wejdź sobie w allegro/otomoto
2, Ustaw sobie widełki cenowe (może tak do 270-280k, bo przy takich cenach to raczej negocjowalne, zwłaszcza przy egzotykach, bo przy populusach typu Audi raczej nie przejdzie)
3. Umów się na jazdę próbną autem z ogłoszenia X
4. Kup to, co najbardziej Ci się spodoba. Nie wyobrażam sobie wydawania takiej kasy na podstawie opinii z Internetu.

Dalej winszuję, aczkolwiek wydaje mi się, że jesteś kolejnym trollem - marzycielem :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Kwi 2017, 11:27

mike temat pewnie założony do poszukania pomysłu na auto - nie wyobrażam sobie sugerowania się opiniami innych osób przy takim budżecie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Kwi 2017, 08:35

Jesli jestes w stanie zaakceptowac auto dwuosobowe to od siebie polecam nowe Porsche Cayman 718. Genialne auto i wcale nie tak bardzo niewygodne jak na sportowe auto. Kupowanie kilkuletniego sportowego auta za 250k+ jak np. Nissan wg. mnie mija sie z celem. Nigdy nie bedziesz miec pewnosci jak poprzedni wlasciciel o nie dbal, a naprawy takiego auta raczej do tanich nie naleza.
porsche4fun
Obserwowany

Auto: Opel Astra H

18 Kwi 2017, 10:19

Massaik napisał(a):Szukam właśnie forum gdzie ktoś może mi podpowiedzieć co i jak, a osobiście nie znam żadnego forum specjalizującego się w takich autkach ;) Jeśli znasz jakieś to prosiłbym o podanie, a już z góry dziękuje :)

Raczej takiego forum nie znajdziesz. Bo jak ktoś kupuje nowe salonowe za sporo więcej niż 250 tys. to się nie przejmuje opłatami, ani trwałością. W końcu jak mu się nie spodoba to kupi nowe, inne, bo go stać. I miałby potem marnować swój czas na pierdzenie na forum jak mu to auto za pół miliona nie przypasowało? Mhm, już to widzę.

Mało tego, szukając ekstrawaganckich samochodów, którymi z definicji mało kto jeździ, musisz liczyć się z tym że mało kto podzieli się z Tobą opinią to takich pojazdach.

Nie wiem, może jakiś jaguar?
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

18 Kwi 2017, 11:34

racingforum.pl
adampietras
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2000
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Volvo S80
Silnik: T6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

24 Kwi 2017, 17:40

Dokładnie tak jak napisał to @dzida szukam tylko pomysłu na auto. Nie oczekuję wiedzy od nikogo na temat wytrzymałości zawieszenia w XKR tylko rynek jest przesycony wieloma fantastycznymi samochodami, na które czasem tylko spojrzymy raz, zapomnimy i nie wiemy co dalej zrobić.
Szukam czegoś na lata, aktualny Widelec (dziękuję żonie za nazwę) jest ze mną dłuższy czas i mam okazję go sprzedać dobremu znajomemu, bo oferta prawie nie do odrzucenia z jego strony.

Nie szukam samochodu mega sportowego pokroju własnie GTR/911/XKR, bo po szybkiej jeździe kiedyś miałem nieprzyjemną wizytę w rowie i się tego oduczyłem. Lubię pojechać wygodnie, z możliwością nagłego wyprzedzenia, ale do limuzyn jeszcze nie dorosłem, ten aspekt motoryzacji zostawiam starszym osobą. Dla mnie samochód musi się ładnie prezentować, dlatego 4 drzwiowe odpadają (6 GranCoupe/A7/CLS tak samo).
Massaik
Nowicjusz

24 Kwi 2017, 18:18

Szkoda, ze 4d odpadają, bo maseratti Quatroporte i Ghibli to petardy w swojej klasie.

Po Biłgoraju jeździ za to Maseratti GranTurismo i nawet fotelik dziecięcy w środku jest :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika