Witam wszystkich. Wielokrotnie na różnych stronach natykamy się na wiadomości dotyczące tuningu Fiata 126p. Ale nigdy nie spotkałem się z tuningiem BIS-a. Czy wie ktoś w jaki sposób można wzmocnić ten silnik?(jestem posiadaczem Bisa z 1987 roku).
Turbinka to straszna lipa.Wytrzyma 10 tysięcy i rozleci sie w drobny mak.Bis jes nawet lepszy do tuningu niż 650 ccm-ma chłodzenie cieczą więc nie grzeje sie tak jak zwykły maluszek.Przy rozwiercaniu kanłów trzeba zbierać materiał z umiarem aby nie dostać się do kanałów wodnych.Ma też lepiej wyważony wał korbowy.No i bagażnik z tyłu więc można upchnąć jakieś audio
Turbinka Kowalskiego jest nic nie warto - sam to przerabiałem. BISa generalnie ciężko się podkręca, ale możesz zacząć od planowania głowicy, większy zaworów ssących (CC/SC), lekkiego koła zamachowego. Dalej dopiero ostry wałek (zapytaj u Rewara/Halczyńskiego).
Maksymalna sprawność i osiągi w hybrydowym BMW 3 Całkowicie elektryczny tryb jazdy dostępny do prędkości 75 km/h. Tryb jazdy wybiegiem z wyłączonym silnikiem spalinowym może być aktywowany do prędkości 160 km/h. Funkcja start-stop w wersji hybrydowej, przy klimatyzacji ...
Które samochody elektryczne i hybrydowe można sprzedać korzystnie? Samochody hybrydowe i elektryczne segmentów A i B to dla wielu kierowców idealne rozwiązanie do miasta. Oferta zelektryfikowanych aut miejskich staje się coraz bogatsza, a ich ceny bardziej akceptowalne. Rozważając ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.