22tys,duzo typow i wielka nie waiadoma co brac

30 Cze 2011, 20:12

witam
do konca lipca musze kupic autko mam na ten cel 22 tys ale ewentualnie jestem w stanie dorzucic ze 2 tys.wymagania:manual.sedan lub chacback malo awaryjny w miare mocny i malopaliwozerny(koszt 100km max 40zl)
moje typy

-vectra c podoba mi sie chacback mysle nad 2.2benzynka i zagazowac dziada, 2.2dti wydaje mi sie troche slaby ana 1.9cdti chyba nie starczy 22 tys
-A4 B6 super autko bralbym obojetnie z jakim motorem jesli bym znalazl mieszczace sie w moim funduszu
-e46 mysle nad 323 ale nad 330d tez bym sie zastanowil
-toledo II 1.9tdi arl 150KM chociaz nie mam pojecia jak sie zpisuja te motory
-passat b5 fl
z gory dziekuje za wszystkie porady
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów

30 Cze 2011, 23:04

Vectra 2.2 DTI wcale tak źle nie jeździ. Lepiej niż 1.8 w benzynie !
330d pali ponad 9l na 100km, więc w 40zł będziesz miał się ciężko zamknąć. Po za tym koszty eksploatacji 3.0d do najtańszych nie należą, no chyba że masz kasę to okej.
Oczywiście radość z jazdy to już swoją drogą, ale 22 000zł na 3.0d może być mało, więc odpuść.
Na twoim miejscu szukałbym:
AR 156 po lifcie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Albo Lancie tez bardzo dobry samochód:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...
    15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...