406 coupe - wybór

25 Gru 2017, 15:42

galakty napisał(a):A tu Ci przyjedzie Janusz z miernikiem, przekroczy o 10 mikronów i powie, że złom.

Ale tak jest w PL ... miernik lakieru jest wyznacznikiem czy kupić auto czy nie. Co ciekawe często ludzie nawet nie podciągają maty bagażnika żeby zobaczyć czy coś było ruszane bo miernik pokazuje oryginał.
Dlatego znam ludzi którzy potrafią szukać auta nawet rok czasu i to populusa a ja jakoś nie mam z tym problemu. Jeżdżę często samochodami malowanymi i nie płaczę z tego powodu. Ja się ciesze jazdą a inni szukają i szukają i szukają... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Gru 2017, 21:21

To ja może wyjaśnię o co kaman z tą różnicą odcieni na zdjęciu :wink:
Z mojej strony wygląd to tak, że po prostu informuję autora danego tematu co zauważyłem na zdjęciu, a ocena tego, czy warto należy do niego (tyczy się to zwłaszcza tanich aut). To samo tyczy się wypierdzianych foteli, przetarć tapicerki, wycioranej kierownicy etc.
Miernikowym ekstremistą nie jestem, choć nie ukrywam, obecnie za takowym prezentem dla siebie się rozglądam, bo nigdy nie wiadomo, co się w życiu przyda :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zanim napiszesz o problemach z LPG - przeczytaj
    Po pierwsze - zimny silnik uruchamiamy na benzynie i dopiero jak temp. cieczy chłodzącej osiągnie około 30 stopni,to przełączamy na gaz.Silnik można uruchamiać od razu na gazie,pod warunkiem,że temp. cieczy chłodzacej ma ...