A3 - potrzebne informacje

29 Lip 2010, 13:32

Witam,

jestem zainteresowany kupnem A3 1.9 TDI z 1999-2001r, na przykład takimi:

http://fr.autoscout24.be/Details.aspx?id=178019856
http://fr.autoscout24.be/Details.aspx?id=178388271

Moglibyście powiedzieć, czy za te pieniądze warto i jakie są najczęstsze usterki tego auta. Nie chciałbym później za dużo wtopić w niego kasy. Czy bywały problemy z silnikiem itp?

Z góry dzięki
miguel loco
Nowicjusz

Miejscowość: Francja

26 Wrz 2010, 20:48

Wszystkie silniki 1.9 TDI są dobre.Jeśli nie kupisz auta powypadkowego i zajeżdżonego to trudno jest znaleźć typowe słabe punkty tego auta z tymi silnikami.Jedynie mogą wystąpić kłopoty z przepływomierzem oraz turbinami.Inspekcję kasujesz sobie sam,jeśli zapytasz to ci napiszę jak się to robi! :wink: Trudno jest znaleźć lepsze auto,ale?!Ważny rocznik oraz silnik,tylko żebyś ta nie wycelował o piętro wyżej(lata)i przypadkiem nie wtopił w 2.0 TDI :evil:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Lis 2010, 18:32

a czy ściąganie auta z zagranicy jest nadal sensowne? Bo kiedyś ściąganie audi np. z niemiec było niezwykle opłacalne.. jak sprawa wygląda teraz?
andrzej_w
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Lis 2010, 19:27

Jest,tylko skorzystaj z pomocy kogoś doświadczonego,tutaj masz na Forum np.Jerzy 333,który para się tym.Musisz być tylko przygotowany na to,że Niemiec nie sprzeda ci takiego AUDI A3 w bardzo dobrym stanie ,tanio! Zdziwisz się ,jak oni cenią sobie auta bezwypadkowe i z rozsądnym przebiegiem.

[ Dodano: 8 Listopad 2010, 18:32 ]
Zapytaj Jerzego333,jeśli on ci odmówi, dam ci namiary na moją Przyjaciółkę ,która pracowała w AMG Mercedesa,a teraz prowadzi komis samochodowy w Niemczech,powołasz się na mnie,czynię to zupełnie bezinteresownie :!: Jesteś pierwszym i ostatnim człowiekiem,który może z tego skorzystać!Nikomu jeszcze nie zaproponowałem takiej pomocy i już nie zaproponuję :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

10 Lis 2010, 21:16

PhantomASA1 dzięki wielkie za propozycję! Ja jak na razie chcę rozeznać się w sprawie, bo muszę zebrać na to fundusze. A znacie jakieś polskie komisy, gdzie dużo Audi stoi? Pewnie gdzieś koło granic niemieckich.
andrzej_w
Nowicjusz

11 Lis 2010, 03:48

Bez problemu ,znajdziesz( jeśli coś )w ofertach prywatnych użytkowników z Niemiec na Mobile de, itd.Jeśli chcesz skorzystać z komisu u nas w Polsce ,to musisz wykazać dużą dozę ostrożności,podobnie jest w Niemczech.Ja np.kupuję teraz Mercedesa,dzięki temu,że mój brat zaprzyjaźniony jest z komisantem i polecił nam auto z małym przebiegiem, bez kropli rdzy ,naturalnie nigdy nie było nawet muśnięte.Ktoś zostawił w rozliczeniu!Niestety ,takie okazje zdarzają się u nas bardzo rzadko, a w Niemczech za takie auto trzeba zapłacić odpowiednią sumkę,wystrzegaj się jak ognia Turków ,Jugoli jako komisantów,ci to sprzedają szrociwo z certyfikatem sztrotowatości :mrgreen:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Volkswagen Touareg - wyznacza drogę
    Nowy Touareg - model trzeciej generacji jest kolejnym ważnym elementem wielkiej ofensywy Volkswagena. Samochód zajmujący miejsce na samym szczycie oferty marki, swoją wyrazistą stylistyką, innowacyjnymi technologiami ...

12 Lis 2010, 16:06

ja to za tym będę się dopiero rozglądał po nowym roku, chyba że coś się wyjątkowego trafi do tego czasu, to na pewno nie przegapię :wink:
Turkowie to teraz zalewają Niemcy potężnie...
andrzej_w
Nowicjusz

13 Gru 2010, 11:34

Odświeżę nieco temat.

Mógłby ktoś rozwinąć temat awaryjności silników 2.0 TDI? Konkretnie interesują mnie modele produkowane od 2004 roku - czyli kolejna odsłona A3.

Warto w ogóle zwracać uwagę na oferty sprzedaży A3 z tymi silnikami w roku 2004-2005? Zastanawiam się właśnie czy omijać ich jak ognia czy też jest to kwestia dokładnego sprawdzenia stanu silnika na stacji?
Samuel
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

10 Sty 2011, 00:01

mój brat użytkuje a3 z 2000 roku i ostatnio ma problem z lampa od stanu poziomu oleju.... Generalnie cały czas pokazuje że go brakuje mimo że jest OK. Okazało się, że wymiana jakiejś częsci by było wszystko okej kosztuje 300-400 zł, więc to drogi interes.

Jesli chodzi o funkcjonalność tio wiem, że jest bardzo zadowolony. Dodatkowo samochód nie leci z ceny jak inne marki
themajsterman
Nowicjusz

Miejscowość: z drogi

05 Cze 2011, 22:49

Witam, jutro mam zamiar odebrać autko i chciałbym sprawdzić VIN zanim kupię. Czy możecie mi pomóc.

VIN: WAUZZZ8L33A041797

Z góry dzięki.
Curioso
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

05 Cze 2011, 22:52

Curioso napisał(a):VIN: WAUZZZ8L33A041797

W chwili obecnej moge powiedziec tylko ze to 2003r produkcji lub rok modelowy....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Cze 2011, 23:09

dzięki ale potrzebował bym wszystkie dane. Jeśli jesteście w stanie sprawdzić to będę wdzięczny.

[ Dodano: 5 Czerwiec 2011, 23:10 ]
VIN: WAUZZZ8L33A041797 - prośba o sprawdzenie
Curioso
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

05 Cze 2011, 23:58

Curioso napisał(a):Jeśli jesteście w stanie sprawdzić to będę wdzięczny.

Ja niestety ale nie.Jestem tylko w obrębie SKP-potrzebny serwis...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014