Anglik - bez umowy

17 Gru 2017, 17:15

Witam,
Chcę zakupić Anglika,mam już na oku konkretny egzemplarz,ale handlarz powiedział,ze nie spisze ze mną żadnej umowy a da mi jedynie umowę kupna sprzedaży między nim a sprzedającym z Anglii i dowód v5c. Co to oznacza?

PS. Owy handlarz to Polak i auto też stoi w Polsce dalej na ang. blachach
Vakedi99
Nowicjusz

Auto: Jaguar xj220
Silnik: 5.0

17 Gru 2017, 18:21

Jakąś umowę musi ci dać, źeby nie było że na drugi dzień pobiegnie na psy i zgłosi kradzież. Do czego Ci te auto? Na części? A jaki powód wymyślił że nie da Ci umowy?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Gru 2017, 10:24

Gość tłumaczy,ze nie spisze żadnej umowy,bo do niczego nie jest potrzebna. ,,Ma za dużo samochodów,, rzekomo handlarz ,by sobie pozwolić na jakieś nieprawidłowości,tak usłyszałem,jak zadalem pytanie ,, dlaczego,,.
I ponoć kupił auto od Anglika z myślą o sprzedaży go następnie na części.
Śmierdzi mi to. Myślę,ze odpuszczę.

Chciałbym zarejestrować to auto i normalnie użytkować. Powiedział,ze da mi jedynie dowód v5c,dowod rej. i umowę między nim a anglikiem.
Vakedi99
Nowicjusz

18 Gru 2017, 11:37

Może dlatego nie chce Ci dać umowy, żebyś właśnie nie mogł zarejestrować. A zdajesz sobie sprawę że składki ubezpieczeniowe na anglika są 2 razy wyższe? Nie widzę sensu rejestracji anglika u nas chociażby z powodu komfortu jazdy a raczej jego brak mając kierownicę z drugiej strony
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Gru 2017, 12:27

Śmierdzi mi to. Myślę,ze odpuszczę.

I prawidłowo, nie robi się interesów z takimi Januszami biznesu.
velcapone
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 104
Auto: Subaru Legacy
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna

18 Gru 2017, 15:01

Sprzedający prowadzi działalność i może mi wystawić fakturę VAT,ale mam zapłacić wówczas 23procent więcej,albo daję mi umowę in blanco,gdzie jest tylko podpis sprzedającego z Anglii.
Vakedi99
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV
    Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...
    Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...