Astra G

12 Sty 2017, 18:51

Witam przymierzam się do kupna astry G mam parę pytań co do tego samochodu.
A więc czy dobrze znosi on instalacje gazowa (staga) i czy to prawda ze pali olej jak smok ojciec mówi żebym tylko nie brał astry ale szczerze mówiąc podobają mi się będzie to mój 1 samochód myślałem o wersji 1.6 16v ale bardziej przekonuje mnie wersja 2.0 16v [link do oferty na Olx wygasł]
na co warto zwrócić uwagę przy kupnie astry oraz czy naprawdę inna buda nie będzie lepszym wyborem np volvo s40 [link do oferty na Olx wygasł]
czy może vectra B
budżet max do 4-5k
gazu nie musi być odrazu mam zamiar dogadać się jakoś w ratach z gazem na http://www.motogaz.com.pl/ oraz może był ktoś tam i zakładał gaz
tak propo ta astra co wysłałem kusi mnie żeby ja kupić :D
przebieg na miesiąc około 2k KM jeżdzę codziennie do szkoły na samochodach znam się coś nie coś ale nie za dużo dlatego przydała by się jakaś podpowiedz :D
i czy jest w miarę tania w utrzymaniu
Ostatnio edytowany przez wiktoras, 12 Sty 2017, 18:54, edytowano w sumie 1 raz
wiktoras
Nowicjusz

Auto: nie mam

12 Sty 2017, 21:36

wiktoras napisał(a):czy dobrze znosi on instalacje gazowa (staga
tak
wiktoras napisał(a):czy to prawda ze pali olej jak smok
tak

1. 2700 wyświetleń i nadal wisi?
2. Jak widzę takie zdjęcia to wydaje mi się, że sprzedającemu nie zależy zbytnio na sprzedaży. No i w s40 będzie ciut drożej w utrzymaniu niż w Astrze

W tym budżecie szukaj konkretnego egzemplarza auta. Gazu nie opłaca się samemu montować, bo to połowa wartości auta
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Sty 2017, 10:00

Za 5k może być ciężko znaleść zdrową Astre.

Fajną opcją w tym budżecie będzie Renault Megane i Laguna.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Hyundai podejmuje współpracę z 4mobility - carsharing
    Hyundai przekazał flotę samochodów i30 nowej generacji, w ramach kontraktu z firmą 4Mobility, oferującą usługi wynajmu samochodów w systemie carsharing. Rozbudowanie floty o samochody marki Hyundai wpisuje się ...