Astra Problem z odpaleniem na benzynie na LPG bez problemu

01 Cze 2009, 19:36

Witam Koledzy. Tyle tematów przeczytanych tyle odpowiedzi ale żadnych na mój problem. Tak jak w temacie ale zacznę od początku kupiłem astre f z instalacja gazowa i no właśnie Autko ma problem z odpaleniem na benzynie ale nie zawsze objawia się to po jakimś dłuższym postoju po nocy z rana czy popołudniu po parogodzinnym postoju. Musze dużo kręcić żeby odpalić i jak już odpalę to obroty skaczą ale tylko na benzynie i na zimnym silniku na gazie nie ma zadnego problemu nawet na zimnym silniku. Odpalanie przy bardzo gorącym dniu czy chłodniejszym na benzynie jest taki sam czyli kręcić kręcić i kręcić. Po odpaleniu i rozgrzaniu silnika z odpaleniem na benzynie nie ma problemu pali na kopa. Co śmieszniejsze z rana z odpaleniem na LPG nie ma żadnego najmniejszego problemu wiadomo trzeba chwilkę pokręcić ale odpala lepiej niż na benzynie na pewno. Tak myślałem z odpalaniem na LPG ale nie wiem czy silniki od astry to na dłuższa metę przeżyją ?? Pozdrawiam i proszę o jakąś pomoc. Silnik 1.6
bartekino
Nowicjusz

Miejscowość: Inowrocław
  • 02 Cze 2009, 13:58

Na temat uruchamiania zimnego silnika na LPG i jakie mogą być tego konsekwencje już pisaliśmy na forum - poczytaj.Co do uruchamiania silnika na LPG,to trzeba sprawdzić regulator ciśnienia paliwa,czy nie przepuszcza,czego powodem moze być cofanie się paliwa do baku.Dlatego po dłuższym postoju trzeba długo kręcić rozrusznikiem - paliwo musi dojść do magistrali.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
      Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...
      Renault 5 GTL
      Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...