Audi 80B3 Poduszka Skrzyni - zerwany gwint.

26 Sty 2008, 17:06

Witam. Ostatnio zaczęło mi telepać przy odpalaniu i zmianie biegów. Kiedy wymieniałem poduszkę pod skrzynią biegów okazało się, że gwint, który mocuję poduszkę jest zerwany. W żaden sposób nie można się do niego dostać od góry, aby dać tam nakrętkę.Rozwiercać i gwintować też nie idzie bo wtedy śruba nie wejdzie przez poduszkę. Więc ograniczam jazdę jak tylko mogę bo śruba trzyma się aby aby a jak wypadnie to jeździć nie ma co bo mało silnik nie wyskoczy tak trzęsie. Co można zrobić żeby to zamocować-jest jakiś sposób. Słyszałem ze są jakieś zestawy do naprawy gwintów - ale czy to wytrzyma?
Dzięki za pomoc. POZDRAWIAM.
arman
Nowicjusz

• 26 Sty 2008, 23:46

Trzeba to poprostu nagwintować jeszcze raz. Jeśli dobrze nagwintujesz to wytrzyma.
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

27 Sty 2008, 00:50

aj aj właśnie przeleciałem gwintownikiem wykańczającym i śruba siedzi ale gwint przepuszcza i telepie dalej :(
    arman
    Nowicjusz

27 Sty 2008, 01:07

To nagwintuj dobrze. A wogóle poduszka nadaje się do czegoś, może trzeba w nową zainwestować.
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

27 Sty 2008, 01:17

Kiedy wymieniałem poduszkę pod skrzynią biegów okazało się, że gwint, który mocuję poduszkę jest zerwany...

No ale jak dobrze? przeleciałem gwintownikiem ale on luźno tam wchodził inaczej sie nieda. Wcześniej zcinało gwint na śrubie teraz poprostu śruba lata w tulejce :(
    arman
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koniec kręcenia liczników?
      Z dniem 1 stycznia 2014 r. weszła w życie nowelizacja rozporządzenia Ministra Transportu w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów. Jedną ze zmian jest zobowiązanie stacji kontroli pojazdów do ...