Audi A3 mleko w oleju na bagnecie,(nie uszczelka) a więc co?

06 Lut 2015, 18:56

Witam!!!
Wiem, że jest mnóstwo tematów na ten temat, ale niestety w moim aucie nie dotyczy to uszczelki. Wszystko zaczęło się od sprawdzenia oleju czy jest prawidłowy poziom, wtedy zobaczyłem mleko w oleju na bagnecie co dziwne na korku wlewu oleju ani trochę. Ok jakoś dałem rade więc zebrałem się i zacząłem rozbierać autko. Wszystko poszło fajnie . Jedyne moje zdziwienie było przy odbiorze głowicy z planowania, wtedy dowiedziałem się że auto było przegrzane, ale z jednej strony się ucieszyłem sprawa rozwiązana teraz tylko wymiana uszczelki skręcić wszystko i będzie ok. No i niestety tak fajnie nie było pojeździłem troche i znów to samo mleko na bagnecie. Nie mam juz pomysłu o co chodzi. Oczywiście nie chciałem sie narobić i najpierw sprawdziłem chłodnice oleju może tam zrobiła się jakaś dziura i wtedy olej mieszał sie z płynem. Może macie jakiś pomysł?? Ja już straciłem siły do tego auta i nie mam już pomysłu
Pi0trEk1199
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

06 Lut 2015, 19:17

Sprawdź odpowietrzenie skrzyni korbowej... ogólnie jest to następny detal o którym miłośnicy wieśwagenów niby to nie słyszeli :D
W przewodzie skrapla się woda która jest wtłaczana przez takie cuś pod dekielek i powstaje mleczko pod korkiem albo na bagnecie... nazywa się to chyba odma .
musisz uważać bo przy mocnym mrozie można zapchać smoczka a to znowu wytrze panewki.

P.S

Podałem Ci hasło bo nie znam fachowego nazewnictwa ale mam przed oczami jeszcze a4 i scyzoryk w kieszeni mi się otwiera :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Lut 2015, 20:30

Wspominałem w temacie , że wymieniałem uszczelke pod głowicą przyczyną tego że zabrałem się za to było mleko w oleju, a więc w takim wypadku wszystkie rzeczy jak odma i przewody tego typu zostały wyczyszczone, rownież odkręciłęm miske olejową po to aby mieć pewność, że nie pozostało tam ani trochę osadu. Po wszystkim zalałem nowym olejem.
Pi0trEk1199
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.8 125KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

07 Lut 2015, 18:22

A płynu napewno nie ubywa ze zbiorniczka? cały czas jest ten sam poziom?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Komfort, styl i odwaga - Trzy dekady Lexusa
    Świat motoryzacji jest barwny i interesujący. Ale nie byłby taki, gdyby nie producenci prezentujący zupełnie inne podejście do tworzenia samochodów. W tym roku mija dokładnie 30. lat, odkąd kolorów motoryzacyjnemu ...
    Lexus NX w nowych wersjach
    NX, czyli jeden z najpopularniejszych modeli Lexusa doczekał się dwóch nowych wersji. Specjalne odmiany Spice & Chic oraz Cool & Bright wprowadzają w SUV-ie nowy wygląd, szersze wyposażenie standardowe i już ...