Audi A3- plusy i minusy

16 Lut 2009, 20:55

Interesuje mnie diesel bo nie ukrywam, ze 140km mi nie odpowiada i niemal pewny jest chip tuning :) slyszalem, ze 2.0 jest awaryjne ale znalezc 1.9 z wieksza moca niz 105km graniczy cudem..
Saj
Nowicjusz

16 Lut 2009, 21:07

Godne polecenia są silniki 1.9 TDI oraz benzynowe1.8 i 2.0 turbo!Który ja bym wybrał?Ten ostatni na bank!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 21:10

Tak, ale ja nie kupuje w salonie gdzie moge sobie wybrac od silnika po kolor lusterek tylko kupuje uzywany, tzn kupuje to co jest :) Niestety. Tez wolalbym 1.9 mocniejszy niz 105km ale nie spotkalem sie jeszcze z takim nie rozwalonym ;)
Saj
Nowicjusz

17 Lut 2009, 13:07

Znajomy ma 2.0 TDi z ponad 200 tys km na liczniku. Uważa na wszystkie inspekcje i robi regularnie wymiany. Auto jeździ bezproblemowo! A nie chipuje auta by po pierwsze nie obciążać silnika z takim przebiegiem, a po drugie...heh...gdzie tak naprawdę na polskich drogach można pośmigać tak by taką moc wykorzystać. Zero problemów z motorem czy turbiną...ot, prawda!
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

17 Lut 2009, 13:16

Czyli jednak nie wszystkie takie.. badziwne ;) Ale wyglada na to, ze wsrod mechanikow przewaza opinia, ze jednak 2.0 to najmniej udany model z tej rodziny. Tak czy siak, nie ma wyjscia. Minimum 140km wiec pozostaje 2.0. Nadal tylko zastanawiaja mnie ceny na allegro.. 55k.. :roll:
Saj
Nowicjusz

17 Lut 2009, 13:58

ja na twoim miejscu zadzwonilbym do takiego polskiego komisu, zapytal o ksiazke servisowa- przy takich malych przebiegach musi byc, tam sa pieczatki w salonem z ktorego auto wyszlo, jeden telefon plus numer nadwozia i zagadka rozwiazana... moze sa jakies inne przyczyny tak niskich cen, bo fakt faktem- sa nienaturalnie niskie i tych aut na moj gust powinno juz tam nie byc...Moze jednak sie myle i przyczyna lezy gdzies indziej
mansion
Nowicjusz

18 Lut 2009, 12:02

To jest jakies wyjscie. Chociaz zdarzaja sie tez promocje.. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :roll:
Saj
Nowicjusz