Audi A3- plusy i minusy

06 Lut 2009, 13:30

Czesc!
Wlasnie jestem w trakcie zmiany auta. Bardzo podoba mi sie Audi A3 z 2004 roku i nowsze. Moze ktos ma takie auto? Jak sie nim jezdzi, jakie jest spalanie, inwazyjnosc, na co trzeba uwazac. Mysle o 1.9 lub 2.0 litrowym silniku diesla. Chetnie jakas sportowa wersja. Dodam, ze po sprzedazy golfa IV ktorym jezdze, bede mial na to auto ok 50-55 tys zl. Czy to realna kwota na to auto?
Pozdrawiam
Michal
mansion
Nowicjusz

06 Lut 2009, 13:56

W tej cenie spokojnie juz kupisz nowy model 2.0 TDi idealny dla tego samochodu. Audi i Vw to tak jak Infinity dla Nissana, niby to samo ale lepsze, przede wszystkim wykonanie jest solidniejsze, z lepszych materialow, ladniejsze. Nie wiem jak z nowa a3 ale poprzedni model mial bardzo delikatne zawieszenie. Nastepna kwestia to kwestia zakupu, euro 4.70 wiec zza zachodniej granicy nie oplaca sie w ogole, a kupic dobry samochod w Polsce to szczescie, i wiele innych czynnikow, koniecznie sprawdzaj w aso.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

10 Lut 2009, 16:50

No dobrze, poczytalem sobie na forum rozne posty o a3. A wczoraj mialem okazje sie przejechac a3 z 2litrowym silnikiem diesla, przyspieszenie bomba, spalanie w porzadku, nawet ten dzwiek diesla i turbo jest zjadliwy. W srodku masa miejsca...z tylu tez. Czy to auto ma wogole jakies wady? Co psuje sie najczesciej?
mansion
Nowicjusz

10 Lut 2009, 21:06

Silnik się najczęściej psuje.Te 2.0 TDI (2005-2007)się bardzo często psują*.Poczytaj na forum troszki.

*Jeśli poprzedni właściciel nieodpowiednio obchodził się z silnikiem(w 50% to są niemcy).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

10 Lut 2009, 22:16

Audi A3 to dwa minusy,dwa skrzyżowane na wieeeelki plus!!! :lol: :lol: :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lut 2009, 13:46

motorro napisał(a):Silnik się najczęściej psuje.Te 2.0 TDI (2005-2007)się bardzo często psują*.Poczytaj na forum troszki.

*Jeśli poprzedni właściciel nieodpowiednio obchodził się z silnikiem(w 50% to są niemcy).

Zepsuje sie chyba kazde auto, jesli wlasciciel bedzie sie nieodpowiednio obchodzil z silnikiem. I nie rozumiem tekstu ''W 50% procentach sa to niemcy''. Ze niby oni jezdzic nie umieja, czy samochody zza niemieckiej granicy sa tak zjechane, czy co? Chlopaki sprowadzaja auta z Niemiec na potege i z tego co wiem te ciesza sie sporym uznaniem- w przeciwienstwie np. do syfiarskich aut z Wloch. Troche inna jakosc drog, inne rodzaje przegladow technicznych. Ale moze ci Niemcy srednie pojecie o jezdzie maja....nie wiem. Gdzie znajde te posty o awaryjnosci silnika 2.0 TDi?
mansion
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Na światowej premierze modelu ADAM podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu zaprezentowane zostanie unikalne rozwiązanie, dostępne w wyposażeniu opcjonalnym nowego, niewielkiego samochodu Opla. Odwiedzający ...
    Toyota S-FR Concept
    Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...

11 Lut 2009, 13:52

To nie prawda, ze 2.0 TDi sa awaryjne, owszem byly ale tylko na poczatku produkcji w roku 2003, natomiast systematycznie wszelkie bledy zostaly naprawiane i obecnie gdzies od 3-4 lat jest juz ok.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 13:58

A ja mam takie pytanie, jest możliwe aby Audi S3 2.0T miało 265km :shock: ?

Bo A3 2.0 Ma 200KM ... ale tak patrze na te samochody i Ausi S3 z 2l silnikiem z taka mocą..
Whitearmy00
Nowicjusz

Miejscowość: jest BMW ?

11 Lut 2009, 16:38

No ja upatrzylem sobie a3-ke z 2005 roku, wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Znalazlem takie auto w Niemczech, stoi w salonie Audi jako auto uzywane. Wiec chyba nie bedzie tragedii...
mansion
Nowicjusz

11 Lut 2009, 17:17

Nie masz sie co martwic i tak to najgorzej kupic samochod od turka z przydroznego autohausu.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 17:58

heh... nie chce auta od dzikusa. Wyszukalem auto sam i sam po nie pojade. Bez posrednikow twierdzacych , ze kazde auto bylo w Niemczech jezdzone przez dziadka i kazde ma 100Tkm. A jak wyjezdzaja stamtad to czesto ponad 200 Tkm maja...
mansion
Nowicjusz

12 Lut 2009, 13:08

mansion napisał(a):No ja upatrzylem sobie a3-ke z 2005 roku, wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Znalazlem takie auto w Niemczech

Interesuje mnie podobny temat, tj sciagniecie A3 z Niemiec lub Belgii, rzuc jakies stronki jak mozesz na ktorych szukales :)
Saj
Nowicjusz

12 Lut 2009, 15:50

Szuka sie najczesciej na mobile.de i autoscount24.de. Ja jednak zdalem sie na kolezanke ktora pracuje w tym salonie. Biore auto oddane w rozliczeniu za nowe auto. Cena jest bardzo atrakcyjna, bo omijam niemieckiego handlarza i polskiego posrednika. Odnosnie samochodow belgijskich nei mam wiekszego doswiadczenia. jesli juz szukasz w necie
to zwroc uwage gdzie auto stoi- odradzam berlin zalany wloskim syfem i hamburg przebrany do granic. Czasami warto wybrac sie dalej po lepsze i nierzadko tansze auto.
mansion
Nowicjusz

13 Lut 2009, 19:16

Do niedawna Hannover, Dortmund byly takimi miejscami gdzie najlatwiej bylo znalezc auto, aczkolwiek nie wiem jak teraz, odradzam na pewno Rostock.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Lut 2009, 20:06

Jak się mogę dołączyć do tematu to ja kupiłem auto we Frankfurcie :) tylko ja brałem ze salonu a więc jakaś różnica jest.

I odnośnie tematu to polecam A3-jkę moja żona ma lecz ma z 02r. - troszkę starsza od tych które panu odpowiadają :) silnik 1.9 TDi bardzo jest zadowolona bo nie musi do niego nic dokładać poza drobnymi naprawami :) naprawdę polecam tą jednostkę :) 8)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków