Audi a4 b5 1.9tdi 90km 96rok.

06 Kwi 2014, 16:07

Witam, mam problem. Mój samochód bierze olej niemiłosiernie, oraz cieknie mi zdrowo po turbinie. Byłem u mechanika który od razu powiedział mi że turbo do wymiany. Samochód stracił moc (nie włącza się turbina), ale to też może być wina kabli które też nie są w najlepszym stanie jak on sprawdzał. Samochód nie kopci, ani nie leci mi z tłumika. Plamy oleju znajduję właśnie pod turbiną. Co to może być i czy naprawdę trzeba wymieniać turbo?

Dodatkowo Dziś samochód jechał normalnie przy prędkości około 50km/h i znienacka zgasł i więcej już nie odpalił na dłuższy czas teraz ma coś takiego kręcę rozrusznikiem ciężko ale odpali tylko że strasznie trzęsie samochodem. Proszę o udzielenie mi pomocy. Z góry dziękuje.
Sompa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2012
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

08 Kwi 2014, 20:38

pewnie masz juz zajechane śmigła na turbinie i luzy dlatego olej sie przedostaje :)
Popek94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 07 1992
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1Y 1.9D
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna podróż Twojego psa
    Przez wielu kierowców pies traktowany jest jako pełnoprawny członek rodziny i tak też traktuje go ŠKODA: czeski producent posiada kompleksową ofertę akcesoriów, dbających o bezpieczeństwo czworonożnych ...
    5 zasad bezpiecznego wyprzedzania
    Rozpoczęły się wakacje, a wraz z nimi wyjazdy w dłuższe trasy. Szczególnie w takich warunkach kierowcom przydaje się umiejętność prawidłowego wyprzedzania. O czym należy pamiętać? Wyprzedzanie to manewr, który ...