Audi A4 B5

07 Sty 2018, 12:12

Witam . 
Od paru miesięcy mam problem z zapłonem w Audi A4 B5  1.6 benzyna . Auto gdy nie jest odpalane przez 2-3 dni to nie może odpalić . Zauważyłem również ze po odpaleniu jest jakaś zależność od przejechanych kilometrów .  Gdy przejadę okolo 2-3 km i zgaszę auto - to już problem pojawia się na nowo i nie odpali ( dopiero po jakimś czasie około 1h można coś próbować ) . Jeżeli przejadę np 30 km to auto po tym dystansie odpala juz prawidłowo .  I tak Sytuacja kręci sie od kilku miesięcy . ma też swoje okresy ze pali np 1 miesiąc bez problemu - co w sumie pogarsza sprawe , bo auto było już u wielu mechaników i żaden nie wie co to może być . a po tym miesiącu " normalnego zapłonu " twierdzi ze on usterkę wyeliminował .. 
wymienione było juz wiele części .. cewka , zapłon od cewki , pompa paliwowa , filtry czyszczone , swiecie wymienione , przewody od świecy wymienione , stacyjka sprawdzona . Komputer niczego nie wykazuje .. praktycznie wszystko co z zapłonem związane było już zmieniane 
Bardzo proszę o pomoc i radę jeśli ktoś miał podobny przypadek lub wie o co moze chodzić 
i dodaje link filmiku podczas odpalania ( dodam jeszcze ze z tłumika słychać jakby takie lekkie wybuchy - nawet nie wiem jak to nazwać

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdrawiam
grzegorz355
Obserwowany

Auto: audi a4 b5
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

15 Sty 2018, 16:34