Audi A4 b6 zalanie woda

27 Cze 2013, 19:01

Proszę o pomoc.
Dwa dni temu podczas strasznej ulewy wjechałem w dużą kałużę taka ok 15-20 cm wysokości. Od razu poczułem ze silnik traci moc ale jechałem w końcu po jakichś 300 metrach zjechałem na parking- samochod zgasł. odpalalem - zapalał normalnie ale dosłownie przez sek. normalnie i trzęsie i gaśnie, z tłumika pojawił sie biały dym i jakby wywalał olej. samochód postał dwa dni nic nie robione. dzis odpaliłem i samochod normanie nie spada z obrotow pracuje równo reaguje normalnie na dodanie gazu. Zgasiłem samochod by jeszcze raz odpalic i odpalił ale znowu to samo co dwa dni temu trzęsi,e gaśnie i biały dym z tłumika.
Co może być? proszę o pomoc
michal2132
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI A4 B6
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Cze 2013, 19:09

do puszki filtra zaglądał? woda tam nei stoi?? :mrgreen:
filtr powietrza i tak do wymiany a elektryka do wysuszenia
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Cze 2013, 19:19

W filtrze wilgotno było juz zmienilem filtr
michal2132
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI A4 B6
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Oto najpopularniejsze samochody na świecie
    Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...