Audi A4 czy Volvo S60

16 Lis 2008, 13:05

Po długich przemysleniach postanowiłem zmienić auto na początku przyszłego roku. Z całej masy jakie mnie interesowały wybrałem dwa.
1. Volvo s60 2.4d 163KM
2. Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM
Tak naprawdę to interesuje mnie w tych autach dynamika i elastyczność silnika oraz właściwości jezdne. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy Audi A4 B6 ma inne zawieszenie niż b5. Obecnie jeżdżę A4 b5 i powiem, że zawieszenie jest niezbyt dobre, pomijając jego trwałość. Dosyć mocno nim buja w na nierównościach. Prędkość jest odczuwalna. Dla porównania 1rok jeździłem kiedyś służbową małą Toyotą Yaris II i powiem, że te małe auto lepiej trzymało się drogi pomimo bardzo prostego zawieszenia a do tego nie było w nim czuć tak prędkości.
mistrz27
Początkujący

16 Lis 2008, 17:46

Panowie nikt z Was nie miał styczności z tymi markami??? :shock: :shock: :shock:
mistrz27
Początkujący

16 Lis 2008, 19:28

To ja powiem tak, jeździłem kilkoma Audi w tym A4 jako pasażer ale B5, B6 nie jeździłem. Bym powiedział że trochę za twarde jest i ma za mało miejsca w środku. Pozatym nietrwałe zawieszenie. Jakość wykończenia była bardzo dobra, wszystko było ładnie spasowane i dobre materaiły. Na codzień jeżdze Volvo 850 jako pasażer i można śmiało polecić. Jeździłem też kiedyś 940 i to prawdziwy kanapowóz :lol: Niestety styczności z S60 nie miałem.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bezpieczny rowerzysta - 5 zasad które warto znać
    Z roku na rok na naszych ulicach przybywa rowerzystów. Tylko w 2013 roku w Polsce sprzedano 1,28 mln rowerów, a tendencja jest rosnąca. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) szacowała ...