Audi a8 2,5 v6

01 Paź 2008, 15:43

witam prosze o pomoc bo juz trace nadzieje kupiłem audi z silnikiem v 6 tdi moc 150km padła uszczelka pod głowica było oki wałki byly wytarte wiec wymieniłem głowice i wtedy zaczeły sie problemy to w pompe membrana zrobiłem to czujnik wymieniłem ale to jeszcze nic po pierwszym paleniu to w gararzu nie mozna było ustac hmura dymy na ciepłym nie odpala bez samostartu kopci prosze o pomoc kres nerwow bliski aha dodam ze i wtryski
były sprawdzane help
Mariusz
potepiony29
Nowicjusz

• 01 Paź 2008, 22:05

czy wymieniłes obydwie głowice i czy wszystko zostało ustawione na blokady?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

02 Paź 2008, 08:41

tak obie głowice a czy na blokady to tego nie wiem zakład był dobry wiec pewnie tak
    Mariusz
    potepiony29
    Nowicjusz

02 Paź 2008, 18:18

najprawdopodobniej jest zle ustawiony kat wtrysku, trzeba by było zablokowac wał zdjąc górna oslone od rozrządu i sprawdzic czy rozrzad na pompie jest dobrze ustawiony
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Toyota ProAce - nowy samochód dostawczy
      Toyota ProAce będzie odpowiedzią koncernu na rosnące zapotrzebowanie rynku europejskiego na lekkie pojazdy użytkowe średnich rozmiarów. Nowy model będzie dostępny z możliwością wyboru dwóch długości i dwóch ...