Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
yyy napisał(a):Tia. Jak ja czytam, co oni w tych niektórych gazetach polecają, to aż szkoda patrzeć. Na przykład 1.4 TSI niektóre te twoje magiczne gazetki polecają. Szkoda czytać, jakie bujdy i promocja. W silniku 2.0T FSI dopuszczalne jest do 0.5 litra oleju na 1000 km (instrukcja). I tyle użytkownicy mniej więcej osiągają. Przykładowo w instrukcji A-klasy jest napisane, że dopuszczalne jest 0.8 l oleju na 1000 km, gdzie u mnie w praktyce było 10 razy mniejsze (dolewka po 10 tys km). Jak ktoś mocno upala samochód, nie wymienia oleju lub używa zamiennika to nic dziwnego. A jak ktoś powiela mity, że spala niezmierzone ilości... Silniki wysokoobrotowe to dopiero spalają. Tam jest litr na 1000 km dopuszczalne. A przewyższenie tych wartości to zwyczajnie usterka lub niewłaściwy ole
thefirm napisał(a):Od roku mam TT 8J 2.0T FSI (BWA) 200KM.
Spalanie oleju minimalne.
Przejechałem od zakupu ok 8tys i dolałem ok litr oleju...
Zero problemów z silnikiem i czymkolwiek innym.
Uważać należy przy silniku na popychacz pompy paliwa, warto raz na 40tys km go wymienić (koszt 100zł+wymiana ok 50zł, bo to łatwizna i trwa 15min).
Za samochód dałem więcej niż w PL, pewnie dlatego nie mam problemów.
Automat, prawie full opcja.
Bardzo polecam.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI