Autko do 30.000

02 Mar 2009, 12:43

Witam..

Zastanawiam się od dłuższego czasu nad zmianą samochodu na coś nowszego. Mój obecny VW Polo już przestaje mi wystarczać gabarytowo. Póki co wybieram między VW Passatem B5 FL a Audi A4... Dodatkowo VW Touran ( tutaj już trudniej znaleźć w tych pieniądzach ), ewentualnie Volvo V50, czy Seata Alteę... Może Wy macie jakieś pomysły... Samochód musi spełniać następujące kryteria:
- koniecznie diesel
- stosunkowo niewielkie spalanie i silnik max do 2.2l
- sporo miejsca
- rocznik 2003 lub młodszy
- tani w eksploatacji - dość tanie części standardowo wymieniane ( rozrząd, klocki, tarcze, pompa wody/paliwa )

Do VW i Audi części jest sporo, dlatego póki co Passat albo A4 - ale może ktoś doradzi coś innego... Jestem otwarty na propozycje

Pozdrawiam.
domel86
Nowicjusz

02 Mar 2009, 15:05

Części sporo, ale dużo droższe niż do innych marek:)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Mar 2009, 15:08

tradelux napisał(a):Części sporo, ale dużo droższe niż do innych marek:)

Porównując ceny części BMW E46 do VW Passata, to chyba właśnie tańsze do VW są ? Chyba że się mylę - proszę wtedy o poprawienie... A w takim razie co Ty byś polecił ? Samochód na dłużej dlatego dobrze by było, gdyby spełniał wszsytkie wcześniej wymienione kryteria
domel86
Nowicjusz

02 Mar 2009, 15:24

Dużo tańsze są do japończyków i francuzów
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Mar 2009, 15:57

Ja ze swojej strony polecam BMW e46 lub Volvo s60, bo jakbyś chciał v50 byś musiał dysponować kwotą o 10 tys. więlszą :D
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

02 Mar 2009, 16:17

Volvo napisał(a):Ja ze swojej strony polecam BMW e46 lub Volvo s60, bo jakbyś chciał v50 byś musiał dysponować kwotą o 10 tys. więlszą :D

Polecasz E46 - sam jeździsz/jeździłeś takim ? Czy mógłbyś podać przykładowe ceny najczęściej wymienianych części ?

Co do Volvo V50 - widziałem i takie za 33k - nie wiem tylko jaki stan tego samochodu ;-)
domel86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...

02 Mar 2009, 16:19

tradelux napisał(a):Dużo tańsze są do japończyków i francuzów

Jakoś do fracuskich aut nie jestem przekonany... Może taka mentalność, albo przyzwyczajenie - moim VW mimo iż sprowadzonym z Francji jeździ mi się póki co bardzo dobrze... Pewnie bym nie zmieniał, ale... ilość miejsca już zaczyna dokuczać
domel86
Nowicjusz