Auto 30-35tys 25k km/rok

14 Sty 2019, 12:00

Witam
Tak jak w temacie poszukuje auta do 35tys (za tyle sprzedałem poprzedni i nie odczuwam potrzeby wydawania więcej no chyba, ze trafi sie naprawdę coś godnego polecenia). Autem będę dojeżdżał do pracy 60km w dwie strony poza miastem i conajmniej raz w miesiącu dłuższa trasa. Przewidywany przebieg roczny 25-30tys. Zależy mi głównie na:
- małej awaryjności
- niskich kosztach eksploatacji
- małym spadku na wartości (sprzedaż za 2-3 lata)

Dodatkowo:
- rocznik od 08/09
- przebieg do 200
- w miarę niskie spalanie
- w miarę dobre przyspieszenie by dało sie normalnie wyprzedzać podczas trasy
- fajnie by było jakby był dobrze wyposażony (navi, wiel. Kier itp.)
- raczej diesel

Co do typu to nie mam nic konkretnie wybranego. Poprzednio jeździłem octavia kombi i pózniej qashqai’em ale teraz wolałbym coś co wyglada bardziej sportowo, ew. suv, ale rozważę wszystkie propozycje.
Ostatnio rozważałem lagunę hatchback/coupé, ale obawiam sie znaczącego spadku na wartości
Unde
Obserwowany

14 Sty 2019, 14:42

Laguna 2.0 dCi to spoko opcja w tym budżecie. Największą utratę wartości to auto ma już za sobą. Możesz szukać jakiejś z salonu PL z potwierdzonym przebiegiem ( ostatnio były 2 sztuki na otoMoto od autoryzowanego dealera z przebiegami poniżej 150 tysięcy) w Twoim budżecie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

14 Sty 2019, 19:34

Każdy diesel za te kilka lat znacząco straci na wartości, takie tendencje są na rynku.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC F Track Edition - cztery końcówki wydechu
    Coupé Lexusa to sportowe auto zbudowane według tradycyjnej receptury - ma potężny, 5-litrowy silnik V8 z przodu, 2-drzwiowe nadwozie i napęd wyłącznie na tylną oś. Lexus RC F prezentuje również klasyczne podejście ...