Auto dla kobiety :) proszę o radę.

20 Sie 2011, 10:43

Opel Corsa 1.4
Seat Ibiza 2 FL 1.4
Seat Ibiza 2 1.4 (mam 1.0 i jestem zadowolony)
VV Polo 1.4
Renualt Clio 1.2

Jest w czym wybierać ;) Moje koleżanki (studentki) najczęściej jeżdżą właśnie tymi samochodami. Jednak jeśli chodzi o poradę Ibiza 2 FL prezentuje się dużo lepiej pod względem wyglądu, prowadzenia, wygody itd...

Szerokim łukiem omijaj samochody typu Ford KA czy Twingo - totalny kicz na drodze ;)
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

20 Sie 2011, 11:32

KA rzeczywiście bym omijał ale Twingo to bardzo fajna propozycja za te pieniądze.
Rozejrzyj się za Xsarą 3d lub 306 3d trwałe i proste autka z tanimi częściami a jezdzi się nimi znacznie lepiej niż Punto, Polówkami itd.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Sie 2011, 12:12

Ja bym CI propnował Volkswagena Golfa III 1.9TDI 90KM. Auto wystarczające na wypad za miasto i w mieście też sie świetni sprawuje. Dość duży bagażnik jak na tą klase samochodu. A co najważniejsze - spalanie !!! Przy rozsądniej jezdzie na trasie poniżej 5l/100km aa w mieście koło 6l/100km. Takie autko kupisz spokojnie za 4 tysiące, lecz jeśli masz do przeznaczenia wiecej to możesz poszukać lepiej wyposażonej wersji lub z miejszym przebiegiem. Nie zdziw sie jeśli zobaczysz same przebiegi koło 150-200tys km ale to dla Volkswagena i dla tego silnika to jest przynajmniej połowa km które on jeszcze zrobi. Ja miałem takiego golfa w 1.9TDI 90KM i powiem szczerze że wystarcza to żeby wyprzedzić, aaaa poza tym oszczedność i bardzo tanie cześci. Tym autem przy przebiegi 300tys km pokonałem trase kraków -> berlin -> kraków i bez problemu ją przejechał bez postojów na naprawde, a poza tym oszczednie i dość szybko. Polecam to auto i życze powodzenia w zakupie.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

22 Sie 2011, 17:24

150-200tys.km to on będzie miał tylko na liczniku a w rzeczywistości 2-3razy tyle.A jeśli autorke tematu interesuje Golf to kumpel akurat ma do sprzedania w bdb stanie,doinwestowany,bezwypadkowy,zadbany,wiem że większość mi nie uwierzy ale osobiście moge ręczyć za niego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sie 2011, 10:51

Myślę, że w przedziale cenowym, który podałaś można spokojnie kupić ładnego, zadbanego Opla Corsę. Jak na pierwszy samochód dla kobiety powinien być jak najbardziej ok, ze względu na niewielkie spalanie (studentka tak? :D) no i niewielką awaryjność.

Jeśli chodzi o wygląd to też niczego sobie.

Pozdrawiam.
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...