Jakie auto kupić? - proszę o radę

02 Mar 2008, 14:21

Witam!jestem nowicjuszem na tym forum wiec jesli zrobie cos nie tak to prosze o litosc i bez wyzwisk :cry: .mam pewien problem poniewaz nie dawno zrobiłem prawko i chce sobie kupic jakies autko:
-oszczędne ,ekonomiczne
-małe
-oraz wytrzymale

Mam kilka swoich typów ale postanowiłem poprosic was o rade i poradzenie mi co mam wybrac .Suma jaka chce wydać to 4.500 zł tyle mam.Moimi typami sa
-opel corsa 3 trzwiowy,z silnikiem 1.2 lub 1.4 jeszcze lepiej by było gdyby był na gazie
-opel Astra 3 trzwiowy (niestety nie jest on ekonomiczny)
- wv golf 3 3 trzwiowy (niestety nie jest on ekonomiczny)
-audi 80 poniżej roku 1990 (troche stary ale jesli bym znalazł na gazolinie to ???)
-renault clio
W zwiazku z tym prosze poradzcie co bedzie najrozsadniej kupic bo sam niewiem najważniejsze aby jak najmniej paliło.Chyba ze macie jakies swoje propozycje to prosze o podanie oraz ich umotywowanie dlaczego??Z
góry dziekuje za wszystkie wypowiedzi.
paweł august
Nowicjusz

Miejscowość: podlasie

02 Mar 2008, 15:35

nie kupuj starego auto, ktore bylo na gaz
silnik juz sie nie nadaje do niczego...
a moze cos z mniej prestizowych marek, a rocznikiem lepsze? np jakis maly fiacik?
pozdrawiam
wojtex_
Początkujący

02 Mar 2008, 15:46

dzieki za podpowiedz ,mały fiacik troszke to moze już przeszłośc jest,dlatego cały czas chodzi mi po głowie corsa (nie koniecznie na gaz)
paweł august
Nowicjusz

02 Mar 2008, 16:39

maly fiacik to nie mialem na mysli fiata 126p, tylko jakis nieduzy model Fiata :wink:
pozdro
PS
Czasem warto przy zakupie cos dolozyc, wiec moze warto dozbierac jeszcze jakis gorsz :wink:
bo samochody za tą cene to sa zazwyczaj juz skarbonkami
wojtex_
Początkujący

02 Mar 2008, 20:38

Ja bym troche oszczedził i kupił Ibize:)
piotrekgo2
Nowicjusz

02 Mar 2008, 20:58

szukaj corsy :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...

02 Mar 2008, 21:32

a może mi ktos napisac jakie jest spalanie corsy
paweł august
Nowicjusz

02 Mar 2008, 21:51

Jeśli szukasz starszego autka, to nie na gazie: szybko padnie.
Gdybyś był zainteresowany Oplem Vectrą A GT (1991) 2.0, to w najbliższym czasie ją sprzedaję - kupuję znacznie młodszą TOYOTĘ.
Moja Vecta: odradzam Ci ją do miasta: potrafi spalić 12-14 l benzyny w korkach (gł. z tego powodu ją sprzedaję), jednak na trasie i w cyklu mieszanym pali ok. 8 l /100 km.
Dobrze utrzymana, ja jeżdżę nią już 11 lat, dużo przy niej zrobiłem, aczkolwiek, jak KAŻDY wiekowy samochód ma kilka swoich "ale" - nie będę tu jej opisywał, bo nie wiem, czy jesteś zainteresowany - jeśli nie, trudno, jeśli tak prześlę Ci opis na PW.
TadekB
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków