Auto dla kobiety

30 Sty 2018, 11:08

Witam!
Zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze samochodu.
Będzie to mój pierwszy samochód którym zamierzam dojeżdżać do pracy 3 razy w tygodniu po ok 40 km.
Zależałby mi na tym, żeby auto dużo nie spalało, było w miarę tanie w utrzymaniu, mało awaryjne oraz miało dobre zawieszenie (mieszkam poza miastem, do drogi asfaltowej nie jest daleko ale kawałek po dziurach muszę dojechać)
W cenie do 10 tys.
I w okolicy Łodzi.
Ponieważ jestem niska, wolałabym żeby auto było trochę wyższe.
Podobają mi się auta typu: Renault Modus, Honda Jazz, Suzuki Splash, Ford Fusion czy Renault Scenic
I co sądzicie o poniższej Hondzie Jazz:
[link do oferty na Olx wygasł]?
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
amaryll
Obserwowany

Auto: Nie mam

30 Sty 2018, 11:18

Honda Jazz i Suzuki Splash nieosiągalne w tym budżecie w dobrym stanie.
Modus i Scenic są ponadprzeciętnie awaryjnymi samochodami, oczywiście statystycznie (bo pewnie są egzemplarze, które się nie psują w ogóle).
Fusiona z początku produkcji kupisz i jest to bardzo dobry typ - pancerne zawieszenie i bardzo trwałe silniki benzynowe, idealne auto na nierówne drogi i wysokie krawężniki.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

30 Sty 2018, 12:21

Ford Fusion to bardzo ciekawa opcja jako auto do jazdy po mieście, Honda Jazz może być nieosiągalna w tym budżecie, z innych propozycji ode mnie: Opel Corsa, Fiat Grande Punto.
BestOils
Początkujący

Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

30 Sty 2018, 23:50

Dziękuję za odpowiedzi.
A czy wiarygodnie wygląda Honda Jazz z ogłoszenia o którym wspomniałam wcześniej:
[link do oferty na Olx wygasł]
Będę jechała ją obejrzeć, czy mogę prosić o informacje na co powinnam zwrócić uwagę?
amaryll
Obserwowany

Auto: Nie mam

31 Sty 2018, 10:38

amaryll napisał(a):A czy wiarygodnie wygląda Honda Jazz z ogłoszenia o którym wspomniałam wcześniej:
[link do oferty na Olx wygasł] ... 113fe8dacd

Tak jak napisałem wcześniej - ten samochód w tym budżecie jest nieosiągalny w dobrym stanie. Ten konkretny egzemplarz jest jeszcze sprowadzony z Belgii, gdzie samochody są droższe niż w Polsce, na dodatek został już opłacony i przygotowany do rejestracji, a handlarz przecież też chce coś na nim zarobić = musi być z nim coś nie tak (obstawiam uderzenie w tył).
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...
    Nie bój się parkować tyłem - to proste!
    Wąskie miejsca postojowe na parkingach podziemnych, na przykład pod biurowcami czy galeriami handlowymi, to dla wielu kierowców prawdziwe wyzwanie. W takich przestrzeniach najlepiej parkować tyłem – ten manewr ...