Auto dla studenta DIESEL only

01 Lis 2010, 16:45

Jak wyżej, sam oglądając kilka tygodni temu samochody z pewnego klubu zszokowałem się nieco, bo stan z opisu na forum znacznie odbiegał od stanu rzeczywistego.
Kilka miesięcy temu też oglądałem Golfy IV TDI za ~ 10-11 tyś zł z allegro i otozłomoto. Do dziś żałuję paliwa, które spaliłem na oglądanie tych wraków, które w opisach były kreowane na coś a'la wsiadać i jechać. Nie zapomnę jednego auta, z Nowego Sącza. Na allegro zadbany, okazyjny, oryginalny przebieg wszystko cud miód i orzeszki a na miejscu bez powietrza w dwóch kołach, pęknięta szyba, rdza na dachu, silnik zrzygany spod klawiatury.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Lis 2010, 18:14

nie no zaraz się okaże że za 12letnią alfe trzeba wyłożyć 20tyś i powinna ona jeździć na zabytkowych tablicach jeżeli jest w dobrym stanie. Co po resztą pokazuje jak są to nietrwałe samochody skoro według was 99% samochodów tego rocznika na alegro to szroty. :shock:
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

01 Lis 2010, 18:17

Człowieku :!:
Kup i za 5 000zł Alfę... Pewnie ! Tylko potem nie opowiadaj bzdur, że Alfy się psują.
Pewnie każdy chciałby mieć super auto z jak najmniejsze pieniądze... :roll:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

01 Lis 2010, 18:26

no za 5 tyś to był by to szrot, ale myślę że za 10 tyś wyrwie w miarę ok alfe 156 jtd z 1998.
kafe466
Początkujący

01 Lis 2010, 18:43

Ja już sie nie będę wypowiadał na ten temat,powiem tylko że koledzy wyżej (Jasiek90,stasiowski121,Daro20VT) mają racje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

01 Lis 2010, 18:58

czyli według was wszystkie te alfy z ogłoszeń to szroty?
kafe466
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
    Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...
    Praktyczny mały samochód hybrydowy
    Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...

01 Lis 2010, 19:21

Tak.. ehh śmieszy mnie takie coś ile byś dał za kilkuletnie auto.. dobre Alfy troche kosztują,sam wiem jak to jest bo brat chce zmienić Seicento na coś większego i kilka takich okazji 156 do 10tys miałem okazje oglądać,znalazł kilka "niby" ładnych na allegro ale jak pojechaliśmy je obejrzeć ... poprostu brak słów.. więc nie piszczcie że sie kupi bo na allegro jest ich pełno ale w realu większość pewnie nie widziała i przecież po fotkach żle nie wygląda.. tak po fotkach żle może nie wygląda ale jedz sobie obejrzyj w realu to sam sie przekonasz.Opisy jakie ludzie piszą też są takie śmieszne że szok,ludzie kombinują jak sie tylko da i tutaj jedno powiedzenie jest najlepsze "przyjdzie głupi i kupi" i to niestety jest prawda a potem jeszcze powstają głupie stereotypy jaka to Alfa nie jest..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Lis 2010, 23:39

Jak pojedzie ktoś oglądać taka okazje kto się nie zna na autach to błyska plaka go oślepi i kupi tą igłe ;-)
Jak sprzedawałem swoją Alfe (kupiona w salonie w PL, nawet na klocki hamulcowe były FV, stan naprawdę dobry) przyjechał jeden "znawca" spojrzał na silnik (nie myty od nowości, zakurzony, ale suchy) to stwierdził że o auto nikt nie dbał. Dla takich "znawców" są te wyplakowane igły po 10tyś na allegro.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

02 Lis 2010, 09:08

To tak napisałem i odrazu skrytykowany zostałem :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012