Auto do 11tys złotych.

04 Paź 2009, 21:10

Wszyscy mowia o Bravo a ja powiem Brava :lol:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Paź 2009, 21:29

Nigdy nie spotkałem się z opinią by silniki HONDY lubiły LPG a zwłaszcza te ze zmiennymi fazami rozrządu ba,o ile dobrze pamiętam silniki benzynowe wymagają regulacji luzu zaworowego,ta czynność przy zasilaniu LPG wymaga częstszego przeprowadzania(jak w każdym tego typu silnikach) i ta możliwość się kończy chyba po 4-ech regulacjach,tutaj przydała by się pomoc Migaza!

[ Dodano: Nie Paź 04, 2009 21:48 ]
Barol zacząłeś mnie rozbawiać już tym swoim wyjątkowym talentem do wyszukiwania zachwycających bryczek,jak ty to robisz?! :shock: Nie powiem inni też sobie świetnie z tym radzą ,tutaj po raz kolejny błysnąłeś Profesjonalizmem,czyż to nie piękne autko :?: Mój brat miał TIPO,jeśli ktoś potrafi szydzić z FIATÓW to?! :evil: Jazda Golfem nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia,TIPO 1.9TD to było to,rwało do przodu jak jak Gepard goniący gazelę ,180-190 km/h to była dla niego bułka z masełkiem,gdy pruliśmy do Włoch kierowcy BMW bywali zmuleni(podobnej klasy oczywiście) a jak fenomenalnie stateczne to było auto,eeeech!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Paź 2009, 15:26

Ale ty kurrwa znaffca jesteś ja [...]..
Veyronxd
Nowicjusz

05 Paź 2009, 15:39

Veyronxd napisał(a):Ale ty kurrwa znaffca jesteś ja [...]..

A Ty za to człowiek na poziomie jesteś. No ale nie ważne. Bravo jest dla mnie autem niezbyt udanym, jednak brava jest piękna, dzisiaj na parkingu widziałem takiego, wprawdzie 1.4 a nie 1.9jtd, jednak to nie ma najmniejszej różnicy w kontakcie wizualnym. Auto jest piękne i jeśli tylko będę miał troszkę szczęścia to raczej zdecyduję się na ten model.
Co Wy na to:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Cena nie za niska jak na to co tam wypisują ?
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

05 Paź 2009, 18:29

Ale pamietaj ze auto jest sprowadzone czyli cena+oplaty
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Paź 2009, 18:56

barol91 napisał(a):Ale pamietaj ze auto jest sprowadzone czyli cena+oplaty

A ile takie opłaty wynoszą ? Próbowałem znaleźć coś na ten temat w googlach ale trafiłem na kilka różnych wzorów i nie mam pojęcia który z nich jest aktualny.
Miraku
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...
    Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...

05 Paź 2009, 19:13

w ogloszeniu podane jest ze 800zl wiec za calosc zaplacisz 10100zl
Barol
Awatar użytkownika

05 Paź 2009, 20:26

Veyronxd napisał(a):Ale ty kurrwa znaffca jesteś ja [...]..
Widzisz Bracie ty nie wiesz o jednym więc cie uświadomię dlaczego nie jestem zwolennikiem Golfów i wolałbym tego Fiata,pierwsza rzecz o której już pisałem,Golfa czy Audi opłaca się zwlec do Polski w postaci padliny śmierdzącej do tego jeszcze bitej ,bo mądry Niemiec nie sprzeda ci dobrego auta i ją reaktywować bo Polak i tak kupi o 10 tysiaków drożej jak takiego Fiata,Fiata po dzwonie już się nie opłaca robić,rozumiesz to ?!Jeśli nie to se poczytaj,K...wa szczylu to se możesz gdaknąć ale do swego koleżki z podwórka :!:To forum jest na wysokim poziomie a ty zaaplikowałeś poziom żula z pod budki z jabolami :lol:Barol jeszcze nigdy nie zaproponował auta miny,rozumiesz?!Nie siedziałeś nigdy jeszcze w Bravie i nią nie jechałeś to nie wiesz o czym gadam.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Paź 2009, 20:52

Nie no niektórzy po prostu wolą zajeżdżoną a4 czy jakąś e36 którą piłował jakiś "elo młodzieżowy" byle był "szpan" na mieście. Ja w przeciwieństwie do moich rówieśników (mam 21lat) szukam auta którym spokojnie i komfortowo pojeżdżę co najmniej 2-3 lata,a może więcej, nie martwiąc się o to czy dojadę na miejsce.
w ogloszeniu podane jest ze 800zl wiec za calosc zaplacisz 10100zl

To, że tam jest tak napisane, to nie znaczy, że tak będzie A sam nie orientuję się w przepisach, także nie bardzo orientuję się co i jak.
Chyba jednak zdecyduję się na tą moją propozycję, w końcu jest lepiej wyposażona, no i te kilkaset złotych tańsza. Wszystko okaże się, gdy pojadę ją oglądać ze znajomym mechanikiem, bo mi to by przysłowiowe "**wno w papierku" wcisnęli pewnie.
Miraku
Początkujący

05 Paź 2009, 21:37

Ale w kazdym badz razie cos kolo tego wyjdzie czyli ponad 10tys
Barol
Awatar użytkownika

05 Paź 2009, 21:55

Spokojnie możesz oglądać tą bravę - cenę można zawsze negocjować a samochód wygląda na bardzo zadbany. Z silnikiem JTD pojeździsz jeszcze długo. Jest na forum kilku użytkowników takiego auta i z tego co wiem to wszyscy są zadowoleni. Jeśli coś się psuje to zazwyczaj są to niedrogie w naprawie pierdółki. Brava to bardzo dobre auto i nie zwracaj uwagi na stereotypy o fiatach kreowane przez ludzi nie mających nigdy kontaktu z marką.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

05 Paź 2009, 22:16

przeglad masz do 2011r,cena do negocjacji,ja bym sie nie zastanawial tylko jechal ogladac i w najlepszym razie ja bral
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2009, 20:41

Gdyby to była benzyna to myślę ,ze jeden z naszych najlepszych wyszukiwaczy autek by tego samochodu nie zaproponował,przypominam jeszcze raz,BRAVA/BRAVO jest oceniana na 3 z plusem a GOLF na 4,oczywiście ,że GOLF jest lepszym samochodem ale mechanik z ASO VW wypowiada się tak,to auto dobre ale jakość oraz trwałość nie jest idealna,jest mnóstwo na naszym rynku aut zaniedbanych ,które będą tylko skarbonkami,dużo aut niefachowo naprawionych blacharsko (doprowadzenie ich do dobrego stanu jest nieopłacalne).Mechanik ASO FIATA wypowiada się tak,zła opinia tych aut bierze się stąd ,że właściciele zaniedbują te samochody uważając ,że nie warto o nie dbać gdyż i tak sprzeda się tanio :!: Radzi by kupować nie najtańsze ale zamienniki renomowanych producentów.Pierwszy właściciel ,autko z salonu, silniczek JTD,czego można chcieć więcej?!Na trasie 4.4 l,lej tylko paliwo na renomowanych stacjach.Jeszcze jedno kup GOLFA w tej cenie to zobaczysz jaką zdechlinę kupisz.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Paź 2009, 09:43

Niestety w wyniku małego poślizgu z funduszami, pieniądze na autko będę miał dopiero za tydzień, co nie zmienia faktu, że jeśli tylko ta Brava do sprzedaży, na pewno przejadę się ją obejrzeć i w najlepszym wypadku kupię ją.
Dzięki wszystkim za pomoc, możecie być pewni, że będę Was jeszcze odwiedzać.

[ Dodano: Czw Paź 15, 2009 09:35 ]
No i nie zdążyłem, ktoś widocznie był szybszy odemnie ;/
Może zaproponujecie inne, konkretne oferty
Miraku
Początkujący

15 Paź 2009, 14:23

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika