Auto do 15 tyś np Scenic ?

11 Sty 2009, 21:52

Witam. Mam zamiar przeznaczyc na auto w roczniku 1998-2000 tak 10-15tys zł. Lubie duze auta dlatego bardzo zastanawiam sie nad Renault Scenic gdzie wysoko sie siedzi wygdnie, jest pakowne i nie jest nudne jak co chwile przejezdzajace passaty czy golfy (choc to dobre auta). Mam pytanie do Was o opinie o tym aucie, jak z jazdą, awaryjnością oraz jaki silnik wybrac czy 1.6 16V w benzynie czy 1.9 w dieslu. Z gory dzieki !
2vpc
Nowicjusz

12 Sty 2009, 20:05

Scenic to dobry wybór... zobacz jeszcze na xsare picasso, to najpopularniejsze mini-vany.
Wr00m
Nowicjusz

12 Sty 2009, 23:58

Mój brat ma od niedawna Senica benzyna 2,0 i sobie to autko chwali. Wcześniej miał Forda Galaxy (1,9 tdi) wysoko się siedzi i jest wygodny, mogę to potwierdzić ponieważ sam takim jeżdżę w pracy (automat 2,3 benzyna) tam samochód jest katowany przez każdego kto się do niego dorwie, a nic się z silnikiem nie dzieje od lat. Dlatego może warto by było poszukać Forda?
Paweł_83
Nowicjusz

13 Sty 2009, 00:10

tak picasoo mi sie podoba ale nie ma w takich pieniadzach jak ja chce, w kazdym razie dzieki za odzew.
2vpc
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Carsharing: auta na minuty i ekologia
    Kiedyś uznawaliśmy, że samochód koniecznie trzeba mieć. Był przede wszystkim wyznacznikiem statusu właściciela. Dziś jesteśmy świadkami dynamicznych przemian na rynku, całkowitej zmiany sposobu myślenia. Samochodu ...