Auto do 25 tyś

29 Lis 2013, 13:57

Mam do wydania na auto rodzinne 25 000 zł. Jakie auta klasy średniej są dobre? Z których roczników. Czy macie uprzedzenia do jakichs marek? jaki silniki? Na czym się zawiedliście, a na czym wręcz przeciwnie? Odrazu mówie ze robie rocznie okolo 30-40 tyś km mam 4 os. rodzinę wiec auto powinno być dość duże aby np. z bagażami i ze wsyztskim można bylo wybrać sie na wakacje.
Husell77
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 01 1987
Auto: Opel
Silnik: Astra
Rok produkcji: 1986

29 Lis 2013, 19:08

Od razu nasuwa mi się jakiś fajny van, więc mógłbyś poszukać citroena c4 picasso, chociaż moga być problemy ze znalezieniem przyzwoitego egzemplarza w takiej kwocie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Kolejnym dobrym samochodem jest vw touran. Bardzo ekonomiczne silniki i w miarę niska awaryjnośc połączona z wysokim komfortem jazdy:

Opel Vectra:

Na Twoim miejscu szukałbym jakiegoś vana z silnikiem Diesla. Duże, przestronne auta, można znaleźć ekonomiczne i zrywne silniki :)
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Lis 2013, 09:38

Ja polecam Vectre w kombi z silnikiem 1.9. Bardzo duże i pakowane auto. A druga propozycja jest Fiat Croma z silnikiem 1.9 lub lepiej 2.4
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Gru 2013, 21:54

Witam

Może będziesz zainteresowany takim autkiem, bardzo dużo miejsca, autko z takim silnikiem i w automacie to rzadkość

[link do Tablica wygasł]
mucha197
Nowicjusz

Miejscowość: Długołęka

10 Gru 2013, 13:29

Niekoniecznie Citroen,moim zdaniem bardzo dobrze będzie prezentował się tutaj sedan Audi A4 lub ford Mondeo mk3. Typ nadwozia,ilość miejsca w środku sprawiają,że spokojnie mogą uchodzić za samochody rodzinne. Zobacz jeszcze Toyote Avensis.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

10 Gru 2013, 21:16

polecam avensis, vectra C w wersjach kombi bardzo dobre wygodne samochody z dużymi bagażnikami
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Jaka jest polska motoryzacja czyli "Made in Poland"
    W jakiej kondycji jest polska motoryzacja i czy w ogóle jeszcze istnieje? Wbrew dosyć powszechnym, pesymistycznym opiniom - ma się całkiem nieźle. O inwestycjach, poczynionych w ostatnich latach można napisać książkę. ...