Auto do 8000 euro

26 Paź 2016, 21:24

Witam proszę o rade, mieszkam w niemczech , dziennie auto będzie jeździło w mieście około 10-20km, około raz na miesiąc wyjazd do Polski 750km w jedną stronę rocznie przebieg około 15k-25k
Teraz wymagania jakie mam do auta przede wszystkim , nie chciałbym żeby mi nie stanęlo w połowie drogi do polski:). Na autostradzie żeby to jechało bez problemu 120-160 z racjonalnym spalaniem, oczywiście im mniej awaryjne tym lepiej.auto koniecznie musi mieć emisję spalin na poziomie euro4.

Auto najlepiej kombi ale nie koniecznie , auta o których myślę : honda accord VII 2.0 benz.( wygląd średni cena wysoka, kombi wygląda strasznie, tutaj bym wziął sedana) , audi a4 b7 1.8T , Passat 2006 i młodsze 2.0 tdi 170km słyszałem że jednak nie takie one straszne tylko czy to się nadaje do jazdy w mieście, audi a3 2006~ 1.6 ( wszystko niby okej ale ten silnik chyba za słaby. Ford Mondeo mk4 2.0 benz lub 2.0 tdci( tutaj dziewczyna narzeka że trochę za długi, w mieście ciężko z miejscem parkingowym jest).

Więc sam nie wiem może ktoś może mi coś doradzić, może jakieś inne auto albo wykluczyć któreś z wyżej wymienionych.
Gregorrr
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 04 1987
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi a4 b5
Silnik: 1.9 tdi 110 km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Avalon testowana przez robota
    Toyota zwiększyła wydajność i bezpieczeństwo testów trwałości nowych modeli, zatrudniając do nich robota własnej produkcji. Robot wykorzystuje zaawansowane technologie zautomatyzowanej jazdy, w tym bardzo precyzyjny ...