26 Paź 2016, 21:24
Witam proszę o rade, mieszkam w niemczech , dziennie auto będzie jeździło w mieście około 10-20km, około raz na miesiąc wyjazd do Polski 750km w jedną stronę rocznie przebieg około 15k-25k
Teraz wymagania jakie mam do auta przede wszystkim , nie chciałbym żeby mi nie stanęlo w połowie drogi do polski:). Na autostradzie żeby to jechało bez problemu 120-160 z racjonalnym spalaniem, oczywiście im mniej awaryjne tym lepiej.auto koniecznie musi mieć emisję spalin na poziomie euro4.
Auto najlepiej kombi ale nie koniecznie , auta o których myślę : honda accord VII 2.0 benz.( wygląd średni cena wysoka, kombi wygląda strasznie, tutaj bym wziął sedana) , audi a4 b7 1.8T , Passat 2006 i młodsze 2.0 tdi 170km słyszałem że jednak nie takie one straszne tylko czy to się nadaje do jazdy w mieście, audi a3 2006~ 1.6 ( wszystko niby okej ale ten silnik chyba za słaby. Ford Mondeo mk4 2.0 benz lub 2.0 tdci( tutaj dziewczyna narzeka że trochę za długi, w mieście ciężko z miejscem parkingowym jest).
Więc sam nie wiem może ktoś może mi coś doradzić, może jakieś inne auto albo wykluczyć któreś z wyżej wymienionych.