Auto nie chce odpalac

17 Cze 2009, 11:13

jestem wlascicielem peugota205 jest to z rocznieka1990 1.4 silnik. i mam taki problem nie chce odpalic tak chodzby nie dostawal paliwa ale paliwo leci do niego mysle czy on nie robi mieszanki moze byc to przyczyna ??? z gory dziekuje ps to moje gg12488218 jak by ktos mogl mi pomuc to bede wdzieczny pisac :)))
glowania
Nowicjusz

Miejscowość: dziewkowice
  • 17 Cze 2009, 11:19

wtrysk ? gaźnik? dokąd paliwo leci? iskra jest?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

17 Cze 2009, 12:58

To jest chyba monowtrysk jak sie nie myle. Skad wiesz ze paliwo dostaje? Moze pompa paliwa jest uszkodzona.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

17 Cze 2009, 18:15

Sprawdz,czy napewno dostaje paliwo - jak jest to gaźnik,to w momencie jak nie chce zapalić,otwórz komorę pływakową i sprawdz czy jest w niej paliwo.Jak jest to monowtrysk,to po przekręceniu kluczyka w stacyjce musi się na kilka sekund włączyć pompka paliwa - powinno ją być słychać.Jak pompka się nie włącza,sprawdz jej bezpiecznik i przekaźnik.
    Jeżeli okaże się,żez paliwem wszystko jest ok,to sprawdz,czy jest iskra na wszystkich świecach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
      Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...
      Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
      Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...