Auto około 25 tys zł. mazda, WV, audi

11 Sie 2010, 17:04

Witam!!!

Mam około 25 tys. zł na autko. Rozważam mazdę 6 kombi, vectre C sedan lub audi A4 B6.

Czy jest szansa w tej cenie na znalezienie dobrego egzemplarza któregoś z tych aut?

Czego potrzebuję: wielkość mniej więcej mazdy 6 w kombi (ostatnio oglądałem i jest idealna), robię około 7 tys km rocznie, chcę żeby to było auto jak najbardziej uniwersalne. Do jazdy po mieście dla żony ale też żeby pojechać w 3 osoby na tydzień np w góry. Chyba diesel ale nie jestem do końca przekonany (chodzi o koszty podróży- bo szkoda mi do benzyny wstawiać gaz).

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat tych aut? Mazda podobno rdzewieje już z 2003 roku, a jak to jest np z vectrą? Wcześniejsze wiem że gniły równo.

pozdrawiam i proszę o pomoc
mareczek11400
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

11 Sie 2010, 22:48

zagranicą nie ale może na Allegro coś będzie w tej cenie ,ale czy to będzie dobre to nie mam pewności.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Sie 2010, 23:03

Witam,
7 tys. km rocznie? Wybij sobie diesla z głowy - nieopłacalna inwestycja moim zdaniem.
Diesel fajny do czasu aż Ci coś w nim buchnie :twisted: aczkolwiek niekoniecznie od razu ma się coś w nim psuć.

Na Twoim miejscu przy takim małym rocznym przebiegu kupiłbym Audi A4 B6 1.8T 163km. To wydatek ok. 30 tys zł. Ostatnio znalazłem nawet piękną sztukę na ototamto :wink:

Pozdrawiam.
MichałG

12 Sie 2010, 07:21

MichałG napisał(a):Witam,

Na Twoim miejscu przy takim małym rocznym przebiegu kupiłbym Audi A4 B6 1.8T 163km. To wydatek ok. 30 tys zł. Ostatnio znalazłem nawet piękną sztukę na ototamto :wink:

Pozdrawiam.

i co kupiłeś ją ?
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sie 2010, 09:30

tylko ja pisząc około 25 tys miałem na myśli tak bardziej do 25 tys niż w stronę 30 tys :). A co do benzyny to trochę one palą w benzynie a szkoda do auta za 25 tys wsadzać od razu gaz (i poza tym to jest dodatkowy koszt).

A co myślicie o Maździe? Nie ukrywam że bardzo mi się podoba ale podobno są problemy z rdzą nawet w 5 letnich autach. Czy to prawda?
mareczek11400
Nowicjusz

12 Sie 2010, 10:36

czeslaw555 napisał(a):
MichałG napisał(a):Witam,

Pozdrawiam.

i co kupiłeś ją ?

Nie.
MichałG

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Hilux 1968 rok
    Projektanci pierwszego Hiluxa raczej nie byli świadomi, że to właśnie ta nazwa stanie się synonimem niezawodności. Hilux jest znany z tego, że nie sprawi zawodu w najtrudniejszych warunkach terenowych na świecie. W 2003 roku ...

12 Sie 2010, 13:48

Vectra C nie rdzewieje. Ale za tą kase to zadbanego diesla będziesz miał ciężko znaleźć.
A nie myślałeś o Omedze C ?
Tani serwis, ładna sylwetka solidnie spasowane wnętrze, wszystko miłe w dotyku. To tak w skrócie o Vectrze C... Miałem okazję trochę tym pojeździć i byłem bardzo mile zaskoczony. I jestem pozytywnie nastawiony do tego samochodu... Przyczyniły się też do tego między innymi doskonałe właściwości jezdne :wink: .
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

12 Sie 2010, 17:02

omega jest fajna ale żona ma złe wspomnienia z nią związane :). Czyli Ty polecasz z tych trzech Vectre C? Tylko właśnie może być problem z dobrym egzemplarzem do 25 tys :/.

Ale dziękuję za wypowiedź. Jak ktoś ma jeszcze jakieś opinie to chętnie wezmę je pod uwagę.

pozdrawiam

[ Dodano: 12 Sierpień 2010, 22:20 ]
a powiedzcie mi czy w audi a4 b6 silniki 2.5 tdi są nadal do niczego? bo wiem że we wcześniejszych modelach się mocno sypały. Coś się zmieniło czy nie? Bo na allegro jest większość Audi z tymi silnikami i pytanie czemu?

[ Dodano: 19 Sierpień 2010, 13:08 ]
jeszcze mam do Was pytanie bo trochę zmieniam poglądy na temat diesla i myślę nad benzyną jednak którą ewentualnie będę mógł zagazować. Obecnie dużo nie robię kilometrów ale chcę auto na dłużej i za dwa lata zwiększą mi się roczne przebiegi.

Czy ktoś zna opinie na temat któregoś silnika w tych trzech markach który dobrze toleruje gaz?
mareczek11400
Nowicjusz