Auto w przedziale 5-7k (ewentualnie droższe)

16 Sie 2011, 17:17

Witam, szukam auta z przedziału cenowego 5-7 tyś. Cena za bardzo nie gra roli, bo zawsze wolałbym poczekać i dołożyć niż kupić padło, więc może być też droższe, ale nie przekraczające 10k.
Jakie mam wymagania?
wspomaganie kierownicy
-klimatyzacja
-w miarę wygodne i ciche w środku i z w miarę nowoczesnym wnętrzem
-elektryczne szyby
-mało awaryjne, a co najważniejsze w miarę tanie w eksploatacji
-mile widziana ocynkowana karoseria

To mniej więcej tyle. Jakieś kosmiczne dystanse nie będą pokonywane tym autem, więc najlepiej jakby to była benzyna, benzyna+LPG. Może trochę za dużo wymagam, ale to tak mniej więcej, nie wszystkie punkty musi spełniać samochód. Obecnie jeżdżę Skodą Favorit, wiec wiadomo, że chciałbym poczuć jak największy skok jakościowy po przesiadce, bo pomimo, że auto mało awaryjne i tanie w eksploatacji, to strasznie głośne, niewygodne, bierze go rdza i jego wyposażenie równa się zeru. Jako, że jest we świetnym stanie technicznym, to pozostanie ona nadal w domu, bo szkoda sprzedawać za jakieś marne grosze.
Więc co polecacie? Honda Civic VI? Focus? Sam jakoś nie mam pomysłu...
Canibus
Nowicjusz

Miejscowość: inąd

16 Sie 2011, 19:59

Może Audi 80 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2011, 20:21

Również polecam to autko. Audi 80 jest nie do zajeżdżenia, tanie w utrzymaniu i ma porządne blachy nie to co A4.
Polecam także: jakisamochod.blogspot.com
zielony29
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

16 Sie 2011, 20:25

No nie wiem, trochę stare i do tego w środku wygląda baardzo słabo wg. mnie. Gdyby w środku wyglądało trochę lepiej, to bym kupił bez zastanowienia.
Ale ten akurat wygląda świetnie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
A jak jest z komfortem jazdy w tym aucie? Jest cicho, zawieszenie dobrze znosi nasze polskie drogi?
Canibus
Nowicjusz

18 Sie 2011, 20:24

Prawdę mówiąc to zdziwiła mnie cisza w 80'dce zawieszenie jest miękkie, ładnie wybiera nierówności, bardzo trwałe, a zamienniki relatywnie tanie.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

22 Sie 2011, 20:55

Tak więc z tego co piszecie, to Audi mnie przekonuje, ale ostatnio znajomy ojca oznajmił, że ma BMW E36 na sprzedanie, rok '93, cena 5k (możliwe, że by się utargowało taniej) i co o tym sądzicie?
W aucie od 3 lat, czyli odkąd go ma podobno nic się nie działo i zmieniał jedynie olej. Nie jest to auto od żadnego małolata, który to go zajeździł na amen i teraz sprzedaje tak więc dla mnie jest to na +.
Bardziej konkretnych informacji na temat silnika itp. nie mam, bo ojciec się nie wypytywał za bardzo. Co o tym sądzicie? Wiem, że auto może nie tak ekonomiczne i tanie w utrzymaniu jak Audi, ale za to tańsze i co ważne od sprawdzonej osoby. Jechał ktoś takim BMW? Wygodne, dobrze się prowadzi?
Canibus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...

22 Sie 2011, 21:48

Jak w db stanie to bierz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012