hasko333 napisał(a):Co sadzicie o Oplu, Fordzie, Citroenie, Peugeocie, Seacie, Skodzie?
O jakim modelu z tej konkretnej marki? Sama marka niewiele dziś znaczy, ważniejszy jest model.
Do 60 tys. aby to miało ręce i nogi (czyli przyzwoity silnik i sensowne wyposażenie) poleciłbym ci:
FIATa Bravo 1.4 turbobenzyna 120KM - ładne wnętrze, nieźle jeździ z tym silnikiem
KIĘ Cee'd albo Hyundaia i30 (to to samo tak naprawdę, coś jak Octavia-Golf-A3 i Leon) z benzynowym silnikiem 1.6 125KM, wyposażeniem i gwarancją przebijają wszystko w tej cenie a w pozostałych parametrach też nie są gorsze (często i lepsze np. mam na myśli wyciszenie)
KIA Venga - tu za 60tys. możesz zaszaleć
Renault Megane z jednym z silników TCE - to takie benzyniaki z małą turbinką
Seat Leon i Skoda Octavia to jedno i to samo, są robione z tych samych części przez ten sam koncern VW na tej samej płycie VW Golfa podobnie jak sporo innych autek z tego koncernu, różnią się tylko wyglądem i wielkością bagażnika, wybierz dowolne z nich w zależności od tego na czym ci zależy. 1.4 TFSI to bardzo fajna jednostka z tego co słyszałem.
Mitsubishi Lancer - za 60tys. dostaniesz 1.5 110KM w wersji Invite która ma wszystko co potrzeba
Mazda 2 - wariant raczej na miasto, chociaż ogólnie to bardzo dobry samochodzik
Renault Fluence
Do Opla i Forda jestem uprzedzony więc ci je odradzę jako marki (dla usprawiedliwienia dodam że na taką opinię zapracowało sobie 5 Opli i 3 Fordy w mojej szeroko pojętej rodzinie, WSZYSTKIE się sypały od nowości, może bym zmienił zdanie gdybym znał osobiście kogoś kto ma choć jednego bezawaryjnego Forda/Opla - na co jest szansa bo od tygodnia kolega ma Insignię więc zobaczę za rok-dwa
![Smile :)]()
)
Peugeota kiedyś miałem, ale było to 206, nic złego nie mogę mu zarzucić oprócz tego że miał słaby silnik, duże spalanie, kiepskie wyposażenie, złe wyciszenie, mało komfortowe resorowanie
![Very Happy :D]()
nie wiem jak nowe Peugeoty