Auto z zacięciem sportowym do kwoty 30-37tyś

12 Lip 2014, 20:47

Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega :mrgreen:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
5

12 Lip 2014, 20:56

Lotus Elise?
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010
0

12 Lip 2014, 21:00

Uważaj bo go znajdziesz w tej kwocie. Nawet z anglikiem będzie ciężko.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006
0

12 Lip 2014, 21:02

Geniodekt napisał(a):Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega

Tyle w temacie :ok:
Nic dodać nic ująć :wink:

BK1928 napisał(a):Lotus Elise?

Pewnie, dwa Lotusy :ok: :lol:
Ale jak napiszę że nie ten budżet to zaraz będą "hejty"
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

12 Lip 2014, 21:14

nie rozumiem co masz do zawieszenia w audi ? i do jednostki ?
4Real
Początkujący

Prawo jazdy: 19 08 1995
Auto: Nie mam
0

12 Lip 2014, 21:16

"Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega :mrgreen:
"

chyba chcesz z kogoś debila zrobić :)
4Real
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...

12 Lip 2014, 21:18

To że jest beznadziejne? Sypie się i jest drogie w naprawie.
A 1.9 TDI na PD to cień starej dobrej jednostki na pompie (90/110KM)
Poza tym śmieszy mnie tytuł tematu.
Auto z zacięciem sportowym i pada propozycja Audi w TDI-ku.. :lol:
Audi ma w sobie tyle zacięcia sportowego co Strasburger humoru :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

12 Lip 2014, 21:19

czy wahacze są aż tak drogie ?po drugie to czytaj co pisze :) bo ja napisałem że aktulanie mam a3 a nie że szukam a3 :)
4Real
Początkujący

0

12 Lip 2014, 21:21

4Real napisał(a):czy wahacze są aż tak drogie

Tak
4Real napisał(a):po drugie to czytaj co pisze bo ja napisałem że aktulanie mam a3 a nie że szukam a3

Czytam, szukasz a4 które ma wielowahacz. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

12 Lip 2014, 21:52

ja mam a3 i nie jest na wielowahaczu więc tuleje drogie nie są :) :ok: :ok:
4Real
Początkujący

0

12 Lip 2014, 21:53

Wiem ze to nie jest typowe a nawet sportowe auto ale limuzyna z "zacięciem sportowym " tak jak w temacie :) :ok:

Zaznaczę,że kolega nie napisal sportowy samochód do kwoty... tylko z zacięciem sportowym. :)

Pozdro !
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994
0

12 Lip 2014, 21:58

4Real napisał(a):ja mam a3 i nie jest na wielowahaczu więc tuleje drogie nie są

Tylko się cieszyć :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

12 Lip 2014, 22:09

Geniodekt You made my day haha jeszcze się tak nie uśmiałem :)
A tak bez offtopu to może Honda Civic Type R VII bo na VIII to chyba za mały budżet
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
0

12 Lip 2014, 22:16

@Geniodekt

MISTRZU :D

Pozwolę sobie jeszcze uzupełnić Twoją wypowiedź. Sportowe zacięcie to możliwość jak najszybszego sprintu od świateł do świateł, ew. możliwość łatwego wyprzedzania TIR-ów na prostych i krzywych. Prowadzenie, doznania z jazdy nie są istotne.
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003
0

12 Lip 2014, 22:21

Geniodekt napisał(a):Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega
Czekałem na Twój komentarz :lol: Zasadniczo zawarłeś ideę " auta z zacięciem sportowym ", jednak zapomniałeś o pewnej ważnej rzeczy - o odpowiednim podkładzie muzycznym, sączącym się z zestawu audio, zakupionego w dziale " Lidl techniczny prezentuje " :naughty: Czekam na więcej tak trafnych komentarzy :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004
0